Spor otomobil üreticisi Lamborghini, son çıkardığı Huracan Performante modeliyle performans tutkunlarının dikkatini çekmeyi ve otomobil editörlerinden geçer not almayı başarmıştı. Şimdilerdeyse şirket pist yarışları için modifiye edilen özel GT3 Evo modelini görücüye çıkardı.

Lamborghini Super Trofeo Avrupa kupası etkinlikleri kapsamında dünyaca ünlü Nürburgring pistinde tanıtımı gerçekleşen yeni Evo, bildiğimiz Huracan GT3‘ün üzerine geliştirildi. Bilindiği üzere Huracan GT3 daha önceden Daytona‘daki Rolex 24 yarışlarıyla beraber 12 adet uluslararası yarışta birinci gelmeyi başaran bir performans canavarı.

Lamborghini Squadra Corse tarafından geliştirildi

Firmanın motor sporları birimi Lamborghini Squadra Corse‘nin mühendis ekibi tarafından geliştirilen yeni Huracan GT3 Evo, sıradan modele kıyasla çok daha gelişmiş bir aerodinamiğe sahip. Bir yılı aşan geliştirme sürecinde İtalyan otomobil üreticisi Dallara‘dan da yardım alan mühendisler, rüzgarı ok gibi yaran bir canavar oluşturmayı başarmış durumdalar.

Ön tampon çok daha keskin hatlara kavuşmuş. Aracın tavanında ise fiberglas malzemesi yerine tamamen karbon fiber tercih edilmiş. Huracan Super Trofeo Evo modelinden alınan yeni ızgara ise radyatörün soğutma kapasitesini arttırmada etkili olmuş.

Mekanik tarafta da yenilikler var

GT3 Evo‘daki değişim sadece gövde tarafıyla kısıtlı değil elbette. Aracın mekanik aksamında da önemli iyileştirmeler söz konusu. Örneğin ön süspansiyonlarda çelik yerine alüminyum kullanılmış. Yeni aks ve şaft düzeneği ise cabası. Dört yönlü Öhlins marka şok emiciler, elektrohidrolik direksiyon, yeni ABS sistemi ve 5.2 litrelik V10 motor GT3 Evo’yu farklı kılan özellikler arasında yer alıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version