Lamborghini Terzo Millennio Concept ile güle güle V12… Miura, Countach, Diablo ve Murcielago modelleri üretildikleri dönemlerinin en sıra dışı süperspor otomobil modellerindendi. V12 motorlu Lamborghini modellerine güncel Aventador’u da eklemeliyiz.

Lamborghini Terzo Millennio Concept ‘Güle Güle V12’

İtalyan üreticinin tanıttığı Lamborghini Terzo Millennio isimli yeni konsepti ise tasarım dili, malzeme yapısı, yapay zekası, aktarma özellikleri ve elektrik depolaması teknolojisiyle yani 5 özelliğiyle ön plana çıkıyor.

Lamborghini tasarım merkezi tarafından geliştirilen Terzo Millenio’nun farları, stopları ve çizgileriyle Y şeklindeki yeni tasarım dilini taşıyor. Bu tasarımda İtalyan üretici en aerodinamik otomobili tasarlamayı hedeflemiş.

Aracın karoseri dövme kompozit malzemelere sahip. Dövme kompozit malzeme, alüminyum karoserli Huracan’ın spoylerlerinde, motor kaputunda ve tamponlarında vardı. Terzo Millonio’da ise karbonfiberle birlikte yer alıyor. Çelik ve alüminyumdan daha hafif ve sağlam olduğu belirtilen dövme kompozit CFRP (karbonfiber takviyeli plastik) malzeme üzerinde Lamborghini, 2008’den beri çalışıyor.

Lamborghini’nin MIT ( Massachusetts Institute of Technology) ile birlikte geliştirilen karbonfiber teknolojisi üzerindeki çalışmalar devam ediyor.

Terzo Millennio’nun karoserinde, enerji depolayan kapasitörler var. Araç hızlanırken veya yavaşlarken oluşan kinetik enerji, elektrik enerjisine dönüşerek kapasitörlerde birikiyor.

Terzo Millenio’da bulunan sanal kokpit, aracı yolda kullanmanın dışında sürücüye Imola pistinde sanal sürüş seçeneği de sunuyor.

Geliştirme çalışmaları devam eden bu konsepti yollarda göremeyeceğiz ama teknolojileri yola çıkacak.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version