Dünyanın en hızlı otomobillerini üreten sayılı markalardan biri olan Lamborghini, Urus isimli SUV’unu tanıttı. Lamborghini Urus performansıyla olduğu kadar konfor ve teknolojisiyle de iddialı.

Aventador, Hurracan ya da Gallardo derken İtalyan üretici büyük bir hamle yaparak SUV’u Urus’u tanıttı.

2012 senesinde konsept olarak ortaya çıkan Urus’un ana çizgileri üretim versiyonuna taşınmış ama tasarımda da önemli değişiklikler yapıldı.

Audi Q7, Bentley Bentayga ve Porsche Cayenne ile aynı platformda üretilecek olan Urus’ta görev yapan çift turbo beslemeli 4,0 lt’lik V8 motor, 650 HP güç ve 850 Nm tork üretiyor.

Lamborghini Urus Göz Kamaştırıyor

8 ileri otomatik şanzımana sahip Urus, 0-100 km/s hızlanmasını 3,6 saniyede tamamlıyor ve 0-200 km/s’ye 12,8 saniyede çıkıyor.

Maksimum hızı 305 km/s olan bu araç şimdilik dünyanın en hızlı seri üretim SUV’u unvanını eline geçiriyor. Günlük kullanım için Strada, sportif sürüşler için Sport, pist için Corsa ve karlı zemin için Neve sürüş modları yer alıyor.

Urus’un adaptif süspansiyonları sürüş moduna göre otomatik olarak ayarlanıyor. Ayrıca sürücü isterse bu ayarları kendisi de seçebilir.

Yılda 7.000 adet üretilmesi planlanan Urus, 2018’in ilk baharında teslim edilmeye başlanacak. Fiyatı İtalya’da 168.852 Euro’dan, Avrupa pazarında 171.429 Euro’dan başlayacak.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version