Lüks süper spor otomobil üreticisi Lamborghini bu hafta üretim bandından inen son modelini görücüye çıkardı. Bugüne kadar alışılagelmiş tüm Lamborghini’lerden farklı olan bu son performans canavarı, şirketin Squadra Corse isimli motor sporları birimi tarafından geliştirildi. Bu da SC18 isimli arabanın İtalyan otomobil üreticisinin en kıdemli tasarımcılarının, motor ustalarının ve tecrübeli yarışçılarının elinden çıktığı anlamına geliyor.

Her ne kadar pistlerin tozunu atmak üzere tasarlanmış olsa da, SC18’i trafiğe açık alanlarda sürmek tamamen yasal. Tabii yeteri kadar paranız varsa.

Aventador üzerine inşa edildi

Lamborghini’nin çok sevilen Aventador modeli üzerine geliştirilen SC18, stil ve performans odaklı tasarlanan bir body kite ev sahipliği yapıyor. Nitekim firma yönetiminden yapılan açıklamada dev hava alım kanallarının Huracan GT3 Evo‘dan, arka ve yan çıtaların ise Huracan Super Trofeo EVO‘dan ödünç alındığı belirtildi.

Tüm bu aerodinamik iyileştirmeleri üst üste koyup bir de karbon fiber spoyler kullanınca ortaya böylesine güzel bir sanat eseri çıkmış. Üstelik bahsi geçen spoyler tercih edilen sürüş profiline göre açılıp kapanabiliyor, bu sayede aracın ağırlık merkezi ihtiyaç duyulan seviyeye indirilebiliyor.

Maksimum hızı bilinmiyor

770 beygir güç üretme kapasiteli 6.5 litrelik V12 motora ev sahipliği yapan arabada 7 ileri otomatik şanzıman tercih edilmiş. Sadece kimliği gizli bir müşteri için tasarlandığı belirtilen arabanın çıkabileceği en yüksek hızın ne olduğu da henüz açıklanmadı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version