ABD’nin Şikago şehrinde düzenlenecek otomobil fuarına 1 ay daha var, ancak Japon otomobil üreticisi Toyota erkenden davranarak dünyanın en ikonik SUV modellerinden birinin özel versiyonunu geliştirdiklerine ilişkin duyurusunu yaptı: Land Cruiser.

2019 yılının sonuna doğru Toyota, 2020 Land Cruiser Heritage Edition (Miras Versiyonu) modelini müşterilerinin beğenisine sunacak. Sadece bin 200 adet satılması beklenen araç, Land Cruiser’in 60. yıldönümüne özel olarak tasarlandı.

Neler farklı?

Heritage Edition’u özel kılan detaylara baktığımız zaman ilk göze çarpan unsurlardan biri, BBS markasını taşıyan dövülmüş bronz renkli alüminyum jantlar. Arka pencerelerde  vintage yazı tipinde yazılmış “Toyota Land Cruiser” yazısı bizleri karşılıyor. Alıcılar ise dış renk olarak Midnight Black Metallic veya Blizzard Pearl renkleri arasında tercihte bulunabilecekler.

Kabin içinde siyah deri yoğun olarak kullanılmış, ancak jantlarla uyum sağlaması için bronz renge de yer verilmiş. Direksiyon, koltuk ve konsolda yine bronz renge rastlayabilmek mümkün.

Teknolojik donanımıyla öne çıkıyor

Isıtmalı deri direksiyon, soğutmalı ön koltuklar, dört bölgeli otomatik klima, anahtarsız çalıştırma ve JBL ses sistemiyle donatılan 9 inçlik araç içi eğlence ekranı da araçtaki yerini almış vaziyette.

Kaputun altında ise 381 beygir güç üretme kapasitesine sahip 5.7 litrelik V8 motor yatıyor. 8 ileri otomatik şanzımanın eşlik ettiği arabanın yaz aylarının ardından yetkili Toyota bayilerinde satışa sunulması bekleniyor. Fiyat bilgisi de muhtemelen bu dönemde paylaşılacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version