ABD’nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenen Pebble Beach Concours d’Elegance etkinliğine bir dizi yeni konsept araba damgasını vurdu. Kimi üretim bandına girmeye yaklaşan, kimi de hiçbir zaman üretilmeyecek olan bu modellerin birçoğunu sitemizde de haberleştirdik. Bahsi geçen konsept üreticilerinden biri de Lexus oldu. Şirket iki yeni konseptini etkinlik kapsamında görücüye çıkardı: LC Inspiration Series Concept ve UX 250h Concept.

Inspiration Series adını taşıyan arabada alev sarısı rengi kullanılmış. 21 inçlik çelik dövmeli jantların kullanıldığı aracın tavanında karbon fiber malzemesi tercih edilmiş. Aktif arka spoylere de ev sahipliği yapan modelin iç döşemelerine de hakim olan renk sarı. Alcantara derinin üzerindeki iplik de aracın dışında kullanılan sarı renkle aynı. Kontrol paneli, konsol ve direksiyon dahil olmak üzere birçok noktada sarı rengin kullanımına rastlayabilmek mümkün.

10 ileri otomatik şanzımana sahip

Göz alıcı güzellikteki arabanın gücü ise 5.0 litrelik V8 motor ve 10 ileri otomatik şanzımandan geliyor. Bu yüksek performanslı bileşenler Lexus’un 471 beygir güç üretmesine ve aracı 0’dan 100 km/s’ye sadece 4.4 saniyede çıkarmasını mümkün kılmış.

Aracın üretim bandına ne zaman gireceği henüz belli değil. Ancak Lexus yetkilileri bu konu üzerine düşündüklerini belirttiler.

Her şey düşünülmüş durumda

Sürücünün konforu odak noktası alınarak tasarlanan aracın geniş eğlence ekranı, kolay ulaşılabilir düğmeleri ve görüş açısı geniş ön camı hatırlatmaya değer detaylar arasında yer alıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version