Mevcut model gamında altı adet hibrid araca yer veren lüks otomobil markası Lexus, elektrikli otomobil satın almak isteyen müşterileri için yeterli miktarda seçenek sunmayı başarmış bulunuyor. Ancak bugüne dek firma, bahsi geçen elektrikli veya hibrid güç ünitelerini performans odaklı F modellerine getirmemişti. Bugün Lexus Başkanı Yoshihiro Sawa‘dan elde ettiğimiz bilgilere göre gelecekte bu durum değişebilir.

Yeni dönemde geri kalmamak istiyorlar

İngiltere’de düzenlenen Goodwood Hız Festivali kapsamında Auto Express dergisine verdiği demeçte Sawa, “F bizim için çok önemli, çünkü F modelleri orijinal düşünme biçimimizi yansıtıyor. Saf bir F GT arabasında yer alacak olan güçlü motorun yanına bir de elektrikli motora yer vermek, farklı bir sürüş deneyimi yaşatabilir. V8, V10 veya çift turboşarjlı motorlara takılı kalmak istemiyoruz. Bu motorlar elbette önemli, ancak diğer yandan geleceğe de bakmak istiyoruz. Önümüzdeki yeni dönemde geri kalmamak ana hedefimiz” dedi.

Lexus LC başarısız olmuştu

Sawa’nın “Saf bir GT arabası” diyerek neyi kast ettiği tam net değil. Lexus LC‘den daha düşük özellikli bir modele işaret ediliyor olabilir, ancak bu model üretim bandından inerse gerçekten para ve zaman israfı olabilir. Çünkü mevcut Lexus LC çok satan bir araç değil, öyle ki ilk 6 ayında ABD genelinde sadece bin 16 adet satabilmeyi başarmış.

Ancak Sawa, Lexus LC F modelinde 621 beygir güç üretebilen biturbo 4.0 litrelik V8 motora yer vererek bu durumu tersine çevirmek istiyor olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version