ABD’li lüks otomobil üreticisi Lincoln, 60’lı yıllara damgasını vuran Continental modelinin güncel versiyonunu nihayet görücüye çıkardı. Continental markasının 80. yıldönümüne özel geliştirilen 2019 Lincoln Continental Coach Door Edition, isminden de anlaşılacağı üzere sıra dışı tasarımlı kapılara sahip. Nitekim haberin devamında göreceğiniz fotoğraflarda da birbirine karşı açılan kapılar öne çıkıyor.

Continental modellerinin 80 yaşına bastığını söylemiştik. Yeni geliştirilen bu modelden de toplamda 80 adet üretilecek, her bir model Continental’in bir yaşını temsil edecek. Yabancı dilde “Suicide doors” olarak geçen bu tür kapı tasarımına Continental’in yanı sıra bir de Rolls-Royce modellerinde denk gelebiliyoruz. Yumuşak bir şekilde kapanma özelliğine sahip olan kapılar 90 derece açılabiliyor.

Dingil açıklığı daraltıldı

Lincoln mühendisleri, Cabot Coach Builders adı verilen özel bir şirketle güçlerini birleştirerek Continental modelinin dingil açıklığını 15 cm kadar kısaltmayı başardı. Öte yandan arka kapıların uzunluğunun arttırılmış olması da dikkatli bakışlardan kaçmıyor.

Kapıların birbirine karşı açılması için iptal edilen B sütununa rağmen kaza anında aracın mukavemet kazanması için gerekli önlemler de alınmış durumda.

Tam fiyatı henüz bilinmiyor

Standart Continental modeline kıyasla Door Edition modelinin yaklaşık 70 kilogram daha ağır olacağı tahmin ediliyor. Aracın arka tarafındaki konsolun daha da büyütülmüş olması bunda önemli etken.

400 beygirlik çift turbolu 3.0 litrelik V6 motora ev sahipliği yapan arabanın net fiyatı henüz açıklanmış değil. Lincoln şimdilik fiyatının 100 bin doların üstünde olacağına işaret etmekle yetiniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version