Güney Koreli otomobil üreticisi Kia, tasarımı ciddi manada makyajlanan yeni 2018 Sportage modelini tanıttı. Aracın dış kasası üzerinde gerçekleştirilen değişikliklere ek olarak iç dizaynda da yeni döşeme ve enstrümanlar yerini aldı. Malum, Sportage modeli Kia için oldukça önemli. Çünkü firmanın dünya genelinde en çok sattığı model olma özelliğine sahip.

Hibrid güç seçeneği eklendi

Orta büyüklükte bir crossover olan Sportage, çoğu pazarda SUV adı altında satılıyor. Dizel motora sahip olan arabanın Güney Kore ve Avrupa’da satılan sürümleri için bu geçerli. ABD’li müşteriler dizel motor seçeneğinden faydalanamıyorlar.

Ancak yeni model Sportage, 1.6L SmartStream dizel motorun yanı sıra 2.0L R hibrid dizel motor seçeneğiyle müşterilerin beğenisine sunuluyor. Avrupa’da da satılacak olan modelde 8 ileri otomatik şanzıman tercih edilecek. Öte yandan bahsi geçen 1.6 litrelik dizel motor, bugüne dek Kia tarafından üretilen en temiz dizel motor olma özelliğine sahip. Turbo gücü sayesinde daha az yakıt sarf eden ve çok verimli çalışan motor, Sportage’in satışlarına olumlu etki edebilir.

Gelişmiş teknolojik donanıma sahip

Kia’nın yeni Sportage’de gerçekleştirdiği önemli değişiklikler sadece tasarımla sınırlı değil elbette. Bazı pazarlara özel akıllı hız sabitleme, Stop & Go ve 360 derece görüş açılı kamera gibi üstün teknolojik donanım araçtaki yerini almış bulunuyor.

Ayrıca sürücülerin yorgun düşüp kaza yapma riskini azaltmak için geliştirilen sürücü uyarı sistemi de yeni Sportage’de mevcut olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version