Yeni model yılı ile beraber ufak bir makyaj çalışması geçireceği bilinen 2021 Porsche Macan, yeni tasarımıyla beraber tanıtıldı. Tasarım kısmında çok büyük değişiklikler olmasa bile, teknik açıdan yenilenmiş bir seri olarak karşımıza çıkan araç artık daha güçlü diyebiliriz.

Biraz daha iyi bir teknoloji ve küçük dış kasa oynamalarıyla kendisini gösteren serinin paket seçenekleri açısından da değişiklikleri söz konusu.

2021 Porsche Macan Özellikleri ve Değişen Kısımlar

Tasarımdan başladığımız zaman araç, dediğimiz gibi dış kasa açısından bazı ufak farklar getiriyor. 19 inç minimum, 21 inç maksimum olmak üzere yeni jant seçenekleri karşımıza çıkıyor. Sürücüler bu yeni 7 jant seçeneğinden birini seçebilirler.

Onun dışında havalandırma ızgaralarında da yeni bir yüz adına güncellemeler söz konusu. Biraz daha farklı bir şekil ve biraz daha farklı simetrik bir yüz söz konusu. Ek olarak tampon kısımlarında seçilen gövde rengine benzer detaylarında kullanıldığı araç, bu yeniliklerle kendisini göstermekte.

Serinin özellikler ve performans konusunda değişiklikleri de dikkat çekici. En üst pakette seri, artık Turbo olarak anılmayacak. En üst seçenekte, en performanslı araç GTS serisi olarak anılmakta.

Turbo serisine nazaran performans konusunda ilk etapta bir endişe gösteriyor olsa da aslında araç, bu endişeyi ortadan kaldıracak bir motora sahip. Seride yine yüksek performanslı 2.9L V6 440 beygirlik motor bulunuyor. Motorun çift turbolu olması da hızlanma açısından çok iyi olduğunu göstermekte.

Burada daha alt versiyon olan Macan S serisinde ise yine V6 motor kullanılmış ama bu modelde de 381 beygirlik bir güç sunulmakta. En düşük seçenek olan düz Macan modelinde ise 2.0L 4 silindir 265 beygirlik motor yer almakta.

Yani tüm seçenekler için bir güç artışı durumundan söz edebiliriz. Yine park asistanı, çeşitli güvenlik asistanları, şerit takip asistanları gibi artıları da bulunan 2021 Porsche Macan serisinin fiyatı ise başlangıç olarak 54.900 dolar olarak açıklandı. Macan S serisini seçenler 65.400 dolar ve GTS modelini seçenler ise 79 bin dolar ödemek durumunda. Tabii ki bunlar ABD için açıklanan fiyatlar.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version