Volkswagen 2021 model yeni Arteon’u görücüye çıkardı. Tarzı yenilenen ve özellikle kabin içinde ciddi tasarımsal iyileştirmelerin yapıldığı araçla ilgili iyi bir haber daha var: Volkswagen, Arteon’un station wagon versiyonunu da satışa sunacak. Arteon Shooting Brake isimli bu yeni model Avrupa, Çin ve dünyanın geri kalan birçok ülkesinde pazarlanacak.

VW Kuzey Amerika’nın Ürün Pazarlama & Strateji Başkanı Hein Schafer, yeni kasa Arteon’u sedan model gamının amiral gemisi olarak tanımladığı basın açıklamasında “Hatchback ve sedan modellerinin en üst düzey sürüş deneyimini yaşatma noktasında önemli olduğuna inanıyoruz” dedi.

Rakipleri hayli dişli

Özellikle sportif sedan pazarının hayli rekabetçi olduğu ABD pazarında Arteon aralarında Acura TLX ve TLX Type S, Nissan Maxima ile Kia Stinger’in de bulunduğu modellerle boy ölçüşecek. Bu modeller hiç de yabana atılacak gibi değiller doğrusu.

2.0 litrelik turboşarjlı dört silindirli 268 beygirlik benzinli motorun kullanıldığı yeni Arteon’un ürettiği güç, 8 ileri otomatik şanzıman aracılığıyla sadece ön tekerlere aktarılıyor. Tabii opsiyonel olarak AWD seçeneği de satın alınabiliyor. Diğer yandan Arteon R-Line ise bir dizi benzinli ve dizel motordan güç alıyor.

Ön siparişler açıldı bile

Türkiye hariç Avrupa’nın birçok ülkesinde 2021 VW Arteon sedan modeli için ön sipariş verebilmek mümkün. Dileyen müşteriler sedan formunun haricinde Shooting Brake ve R-Line versiyonları için de sıraya girebiliyorlar.

Fiyat bilgisi ise henüz kamuoyuna açıklanmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version