Lamborghini’nin Aventador SVJ modeline sahip olanlar halihazırda dünyanın en pahalı ve şık süper spor otomobillerinden birini kullanmanın keyfini yaşıyorlar. Ancak daha egzotik ve nadir bir parçaya kavuşmak isteyenler için Mansory isimli Almanya menşeli modifiye şirketinin cazip bir teklifi var.

Genel olarak Lamborghini gibi markalara ait lüks araçları baştan çıkarmasıyla bilinen garaj, Aventador SVJ için geliştirdiği Mansory Cabrera kitini resmen tanıttı.

Paket halinde araçlara uygulanan bu dönüşüm kiti, arabanın dışını baştan aşağıya değiştiren özel bir body kite sahip. Son rütuşlar da verildiğinde bu işlemin ardından SVJ’nin dışı yaklaşık 4 santimetre kadar daha genişlemiş oluyor. Tamamen karbon fiberden imal edilen gövde kitinde Vento Verde adı verilen özel bir renk tonu kullanılmış. Ancak alıcılara verilen tek şey bu kitle sınırlı değil elbette.

Çünkü Cabrera, SVJ’nin tamamını etkileyen bir dönüşüm kiti. Buna sıfırdan geliştirilen LED ön farlar dahil. Motor tarafında da önemli iyileştirmeler var.

810 beygir güce ulaşan aracın kavuştuğu bu ekstra güç sayesinde 0’dan 100 km/s hıza çıkması sadece 2.6 saniye sürüyor. SVJ’nin çıkabileceği en yüksek hız ise 354 km/s gibi yüksek bir değerde.

Body kite dahil edilen hava kanalları sayesinde rüzgara daha iyi meydan okuyan aracın downforce değeri de en aza indirilmiş. Egzoz sistemi de değişen modelin zaten çok güzel olan sesi daha da tahrik edici seviyeye çıkarılmış.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version