Bataryadan güç alan tamamen elektrikli coupe ve convertible, yani üstü açılabilir Alfieri modelini geliştiren Maserati; 0’dan 100 km/s’ye sadece 2 saniyede çıkabilen bu araçla Tesla Roadster’i safdışı bırakmayı hedefliyor. FCA grubunun 5 yıllık yeni planı kapsamında görücüye çıkan Alfieri toplamda 4 farklı versiyonla müşterilerin beğenisine sunulacak. Hem elektrikli, hem de fosil yakıtlı motor seçenekleri tercih edilebilecek.

Aslına bakılırsa Alfieri modelini ilk kez bundan tam 4 yıl önce görmüştük. Orijinal coupe konsepti 2014 yılında ortaya çıkmış ve “Geleceğe aralanan bir kapı” şeklindeki övgülere mazhar olmuştu. Aradan geçen süre zarfında Alfieri gerçeğe döndü ve yakın tarihte de üretim bandından inmiş olacak.

Tabii 2014 yılındaki modelin elektrikli olması gibi bir seçenek masada bile değildi. Ferrari’den ödünç alınan 4.7 litrelik V8 motorla 460 beygir güç üretebilen Alfieri’de iki sene sonra alınan kararla V6 motor kullanılması kararı verildi. Bugün geldiğimiz noktada ise aracın hem coupe, hem de convertible modellerinin üretileceği bilgisine sahibiz.

100 km/s’ye 2 saniyede çıkıyor

Maserati, elektrikli Alfieri’yi geliştirirken performanstan hiç taviz vermemiş. Öyle ki Alfieri Coupe ve Alfieri Cabriolet, 0’dan 100 km/s’ye 2 saniyede çıkarken en fazla 300 km/s hız yapabiliyor. Bunlar kesinlikle tatmin edici rakamlar.

Levante SUV ve Quattroporte sedan modellerinde tercih edilen aynı güç ünitesi Alfieri’deki yerini alacak. Aktif tork yönlendirme sistemi sayesinde yol tutuşu ve manevra kabiliyeti, Alfieri’nin rakiplerine meydan okumasını sağlayan diğer özellikleri arasında.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version