Her ne kadar küçük de olsa yüzlerce, belki de binlerce yedek parçadan meydana gelen arabanızdan düşecek ufak bir parça dahi çok ciddi hasarlara veya yolda kalmanıza sebep olabilir. Japon otomobil üreticisi Mazda’nın çok sevilen Miata modeline ilişkin duyurduğu geri çağırma karanının nedeni ise tam da bu.

Bu hafta şirketten yapılan duyuruda 2 bin 476 adet 2016 model Mazda MX-5 Miata modelinin geri çağrıldığı belirtildi. Etkilenen tüm araçlar ise 26 Mayıs ile 6 Temmuz 2015 yılları arasında üretilmiş. Bahsi geçen arabaların şasi numaraları ise JM1NDAD79G0100681 ve JM1NDAD7XG0103315 arasında değişiyor.

Sorun neden kaynaklanıyor?

Geri çağırma kararının gerekçesi ise metal bir köşebent ve bu köşebentin bağladığı metal plaka ile alakalı. Gerekli bakımı yapılmamış bir kaynak makinesinin yol açtığı bu hata sonucu köşebentin zaman içerisinde aşınıp düşmesi söz konusu olabiliyor. Köşebent zayıfladıkça ve tutmamaya başladıkça, destek çıktığı metal plaka araçtan kopabiliyor.

Mazda’nın açıklaması aracın altında yer alan plakanın düşmeden bir süre önce ses metalik sesler çıkarabileceği, bu sayede hatanın fark edilebileceği yönünde.

Yolda tehlike oluşturabilir

Öte yandan metal plakanın düşmesi sadece araç için değil, trafikte seyreden diğer arabalar için de tehlike oluşturabiliyor. Neyse ki Mazda şimdiye dek bu hatadan kaynaklı herhangi bir yaralanmalı kazanın kendisine ihbar edilmediği bilgisini kamuoyuyla paylaşmış bulunuyor.

Hatayı gidermek için geri çağrılan Miata’ları inceleyecek olan Mazda teknisyenleri, doğru şekilde kaynatılmış köşebentlerle araçları yenileyecekler.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version