Tokyo şehrini etkileyen tayfun Mazda’nın son dönemdeki konsept çalışmalarını sadece 24 saat geciktirebildi. Şirkette rüzgarlar da yön değiştirmiş gibi görünüyor. Bunu planlamadan, tasarıma ve mühendisliğe kadar her alanda görebilirsiniz.

Japonya’nın tekil bazda satış adedi olarak en büyük beşinci markası Mazda, 2016’da 1.6 milyon araç sattı. Şimdi ise Japonya’nın (ve dünyanın) en büyük otomobil üreticisiyle önemli bağlantılarını açıkladılar. Onların ilk elektrikli ve hibrit modelleri, 2020’de showroomlarda olacak.

Mazda, Tokyo Otomobil Fuarı’nda iki konsept araç sergiledi. Burada uzun ve kısa dönem, estetik-teknoloji gelişimleri sergilendi. Mazda Avrupa Başkanı Jeff Guyton’a göre bu iki konseptin en önemlisi ise, çok güzel ve ustaca yapılmış Vision Coupe.

Minimalist dış tasarımı, büyük bir ızgaraya sahip ve ışıkları muhteşem biçimde yansıtıyor. Detaylı farlar, büyük dört kapılı coupenin daha çekici olmasını sağlıyor. Araca baktığınız anda büyük üretim adetleri yapan bir markadan ziyade lüks üretim yapıldığını anlayabiliyorsunuz.

Logoyu çıkarırsanız, bu aracın bir lüks otomobil üreticisinden geldiğini sanırsınız. Göründüğü gibi Mazda logosunu gizlemek istemiyor. Ya da Nissan’ın Infiniti’si, Toyota’nın Lexus’u gibi yeni bir premium marka icat etmek planı da yok. Yine de imajını ve tabii fiyatlarını yükseltmek istiyorlar. Peki ama ne kadar?

https://www.youtube.com/watch?v=rA_BDDDKTHE

Avrupa tasarım şefi Kevin Rice, “Markanın imajını yükseltmek istiyoruz, üst segmente çıkmak değil. Bu adım adım olmalı. Şu anki durumda BMW sahipleri, Mazda’yı ikinci otomobil olarak satın alıyorlar.

* Harika kabin: Mazda’nın şu anki kabinleriyle ilgili bir sorun yok fakat bu konsept birkaç lig yukarıda: Basit, temiz ve klas. Analog göstergelerinin duruyor olması oldukça güzel. Bilgi-eğlence ekranı ise, arkada gizleniyor.

* Harika eğilimler bir arada: Temiz, kendine güvenen çizgiler detaylarla hiçbir şekilde bozulmuyor. Vision Coupe gelecekte çıkacak özel bir modeli simgelemiyor ama Mazda’nın tasarım felsefesini gösteriyor.

Car

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version