McLaren de 1993 yılında yollara çıkan ve 391 km/s maksimum hıza ulaşan F1 ile dünyanın en hızlı seri üretim yol otomobiline imza atmıştı. F1’den 25 yıl sonra marka tarihinin yeni en hızlısı olan McLaren Speedtail ortaya çıktı.

McLaren Speedtail Uzun Kuyruk

İngiliz spor otomobil üreticisi McLaren tarafından üretilen ilk Hyper GT otomobil olarak tanımlanan Speedtail dışarıdan bakıldığında da normal bir tip olmadığını belli ediyor.

“Damla” Formundan İlham Alındı

Otomobilin tasarımında doğadaki en aerodinamik formdan ilham alınmış: Damla. 5137 mm uzunluğundaki karoserin her noktasında rüzgar direncini azaltmak ve maksimum hızı artırmak ön planda tutulmuş.

1,33 m uzunluğundaki kuyrukta devasa spoylerler yerine stopların üstünde aktif olarak açıp kapanan küçük kanatçıklara yer verilmiş.

Standart sürüş modunda 1.155 mm yüksekliğinde olan McLaren Speedtail, Velocity adı verilen maksimum hız modunda 35 mm alçalıyor. Ve y an aynalar yerine görev yapan yüksek çözünürlüklü kameralar karosere gömülüyor.

1050 HP gücündeki hibrit sistem bu modda otomobili 403 km/s maksimum hıza ulaştırabiliyor. 0-300 km/s hızlanması için sadece 12,8 saniyeye ihtiyaç duyan McLaren Speedtail bu disiplinde markanın son hiper otomobili P1’den 3,7 saniye daha hızlı.

McLaren Speedtail’in Üretimi Sınırlı Sayıda

106 adet üretilecek olan McLaren Speedtail’in kuru ağırlığı 1430 kg olarak açıklanıyor.

Boyutlar ve elektrik sistemi gibi detaylar dikkate alındığında çok makul duran bu değerin elde edilmesinde gelişmiş hafif üretim teknikleri önemli bir rol oynuyor.

TDCF (Titan Deposition Carbon Fibre) olarak adlandırılan titanyum-karbonfiber kompozitini, ön spoyler, difüzör ve marşpiyelerde kullanan McLaren, tavanın bir kısmını yukarı doğru açılan kapılardan oluşturmuş.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version