McLaren, GT4 yarış arabasının sokağa çıkması tamamen yasal ve mevzuatlarla uyumlu olan versiyonu 620R modelinin üzerindeki sır perdesini nihayet araladı. Ailenin yeni üyesi sahip olduğu üstün performansıyla öne çıkıyor. McLaren Sports Series’ten ilham alınarak tasarlanan coupe modeli, McLaren 570S GT4 yarış arabasından sadece motor farkıyla ayrışıyor. Dış görünüm olarak iki model neredeyse aynı sayılır.

350 şanslı kişi için üretilecek

İngiltere’nin Woking şehrinde üretileceği açıklanan 620R modeli toplamda 350 kişiye satılacak, o kadar. Sınırlı sayıda üretilecek olması aracın kıymetini arttıran unsurlardan birisi. Tabii Sports Series’teki modellerin arasından 620Ps ve 620Nm tork gibi öne çıkan değeriyle sıyrılmayı başarmış olması cabası.

250 km/s süratle hareket halindeyken yere 185 kilogramlık bir ağırlık uygulayan araç bunu üstün aerodinamik tasarımına borçlu. Arabada fabrika çıkışı kullanılan lastikler Pirelli P Zero Trofeo R modeli, ancak isteyen müşterilere sadece pistte kullanılabilecek bir diğer Pirelli üretimi lastiği de teslim edebiliyor.

Karbon seramik frenler kullanılmış

Tahmin edebileceğiniz üzere bu kadar yüksek gücü durdurabilmek için McLaren 620R’de özel bir fren mekanizması kullanılmış. Karbon seramik balatalar ve tek merkezden kilitlenebilir tekerlekleriyle güvenli frenleme mümkün hale getirilmiş. Yere yakınlaştırılan süspansiyonlar, paslanmaz çelik uçlu egzoz gibi detaylar ise modelin şıklığını tamamlıyor.

250 bin Sterline satılacağı belirtilen modelin ilk teslimatı için 2020’nin Şubat ayına işaret ediliyor. Müşteriler katalogdan renk ve donanım seçimi de yapabilecekler.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version