Yeni modeller ve merakla beklenen yeni nesil otomobiller… Opel Grandland X, Sear Arona, VW Polo, VW T-Roc ve Skoda Karoq’a kısa bir bakış…

Yeni Nesil Merakla Beklenen Otomobiller Hangileri?

Opel Grandland X: Crossover ailesini genişletmeye devam eden Opel’in yeni üyesi Grandland X, Crossland X ile benzer tasarım dili özellikleriyle öne çıkıyor.

PSA ortaklığının yeni meyvesi olan otomobil, Peugeot 3008 le aynı olan EMP2 platformu üzerinde yükseliyor. Birçok teknolojik güvenlik donanımıyla satışa çıkacak otomobilde PSA’dan alınan 1,2 ve 1,6 litrelik benzinli ve 1,6 litrelik turbo dizel motorların kullanılması bekleniyor.

Seat Arona: Küçültülmüş Ateca, şişirilmiş Ibiza konumundaki otomobil, MQB platformunda üretilecek. 4,20 metrelik boya sahip otombilde, 1,0 TSI ve 1,5 litrelik TSI benzinli ünitelerle 1.6 TDI dizel motora yer verilecek.

Kardeşlerine benzer bir kokpitle gelecek Arona’da, Ibiza’daki teknolojiler kullanılacak.

VW Polo: Merakla beklenen yeni nesil otomobiller’den biri de WV Polo. Küçük sınıfın başarılı üyesi, artık en olgun haline bürünüyor. Tasarım özellikleri selefine göre daha dinamik olan otomobilde, bolca makyajlı Golf izleri görmek mümkün oluyor.

Daha geniş bir iç mekan ve daha rafine sürüş özellikleri sunan Polo’da, yeni nesil 1,0 litre ve 1,5 litrelik benzinli TSI üniteler kullanılacak.

VW T-ROC: Alman markanın merakla beklenen kompakt crossover modeli nihayet gün yüzüne çıktı. Tiguan’ın altında Golf’e daha maceracı bir alternatif olarak düşünülen model MQB platformunu kullanıyor.

Önden çekişli ve dört tekerlekten çekişli olmak üzere iki farklı aktarmanın sunulduğu T-Roc, tasarımıyla Volkswagen’i sıkıcı olmakla eleştirenlere bu fikirlerini gözden geçirtecek kadar canlı detaylara sahip. Kasım ayında Avrupa teslimatı başlayacak olan T-Roc’ta Golf’ten tanıdığımız 3 ve 4 silindirli motorlar görev yapacak.

Skoda Karoq: Skoda Yeti’nin yerine geçecek olan Karoq, ağabeyi Kodiaq’ın ardından geldi. Kompakt boyutlara sahip olan otomobilin tasarım özellikleri, yeni Skoda DNA’sını yansıtıyor.

521 litrelik bagaj hacmine sahip olan Karoq’da, “sanal pedal” özelliğine sahip bagaj kapağı bulunuyor. Birçok teknolojik donanımı bünyesinde sunan Karoq, 1,6 litrelik TDI ve 1,0 ile 1,5 litrelik TSI motorlarla satışa sunulacak.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version