Otomotiv devi Mercedes, AMG departmanı ile birlikte otomotiv tarihinde çığır açtı ve 1.6 litrelik motordan 1000 HP güç elde etti. Daha önce benzer güçler Formula 1 araçlarında görülüyordu. Mercedes-AMG Project One isimli bu konsept otomobil 2020 yılında seri üretim olarak yollarda olacak.

Mercedes-AMG çıtayı öylesine yukarı çıkarttı ki artık performans otomobillerinde bilinen tüm ezberler bozuldu.

Formula 1 teknolojisinin alarak bir yol otomobiline adapte eden Mercedes-AMG 1.6 litrelik V6 hibrit motorla donattığı Project One isimli otomobilinde 1000 HP güce ulaştı.

Mercedes AMG-Project One Tam Bir Koleksiyon Parçası

Sadece sınırlı sayıdaki üretimiyle özel olmakla kalmayıp şimdiden bir koleksiyon parçası haline gelen bu otomobil her ne kadar konsept haliyle fuarda sergilenmiş olsa da firma seri üretim modelinde de bu çizgileri çok değiştirmeyeceğini açıkladı.

Teslimatların 2020 senesinde bu başlayacağı bu hiper otomobilde Mercedes-AMG, 1.5 litrelik V6 benzinli motorla birlikte önlerde 2×120 kW, arkalarda ise 500 kW’den fazla güç üreten elektrikli motorlara da yer vermiş.

Mercedes-AMG Project One’ın Hızlanma Verileri Göz Dolduruyor

Toplam üretilen 1000 HP güç sayesinde 350 km/s’de fazla maksimum hıza ulaşan Project One, 6 saniyeden daha kısa sürede 0-200 km/s hızlanmasını tamamlıyor. Tamamen yeni 8 ileri manuel şanzımanla donatılan otomobilde sadece elektrikle 25 km menzile ulaşılabiliyor.

4 tekerlekten çekiş sistemine de sahip olan araç tamamen Formula 1 teknolojisi kullanılarak üretildiği için hemen hemen her noktasında karbon fiber kullanılmış. Bu sayede düşük tutulan ağırlık ona inanılmaz bir performans sağlamış.

Mercedes-AMG Project One Tam Bir F1 Aracı Gibi!

Mercedes-AMG Project One’ın yaşam alanında da Formula 1 teknolojisinden izler görülürken direksiyon neredeyse birebir F1 aracından alınmış.

Mercedes AMG’nin deyişine göre iç mekanın Formula 1 aracından tek farkı 2 kişi için hazırlanmış olması.

Kaynak: Otostil

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version