Mercedes AMG geçtiğimiz aylarda birçok yeni performans aracını görücüye çıkardı, ki bunların arasında GLE 53 de bulunuyordu. Şirketin son hamlesi ise Mercedes AMG‘nin yeni kompakt araç platformunun kullanıldığı A 35 4Matic Saloon modelini piyasaya sürmek oldu.

Lüks otomobil üreticisi bu modelin hem geniş iç hacim, hem de sportif bir görünüm isteyen müşteriler için ideal olduğu iddiasında.

Egzozun sesi değiştirilebiliyor

Arabanın kaputunun altına baktığımızda karşımıza 306 beygir gücündeki 2.0 litrelik turbo motor çıkıyor. Çift yönlü turboşarjere ev sahipliği yapan model düşük hızlarda yüksek tepkime hassasiyeti, yüksek süratte ise ihtiyaç duyulan gücü üretme yeteneğine sahip. Öte yandan A35 4Matic‘te kullanılan egzoz sistemi, seçilen sürüş moduna göre farklı sesler de çıkarabiliyor.

Hızlı kalkışlarda rakip tanımıyor!

Motorun ürettiği güç yola dört teker aracılığıyla uygulanıyor. AMG Speedshift DCT 7 çift kavramalı otomatik şanzımanın yer aldığı modelde bulunan Race-Start özelliği, hızlı kalkışlarda arabayı adeta şaha kaldırabilecek kadar yetenekli.

Araçla ilgili Mercedes AMG’den yapılan açıklama 100 km/s hıza 4.8 saniyede çıkabileceği yönünde. Maksimum hız değeri ise elektronik olarak 250 km/s ile sınırlandırılmış bulunuyor. MBUX multimedya sistemini “Hey Mercedes” diye seslenip aktif hale getirebilmek de mümkün.

Fiyatı açıklanmış değil

Çok şık gözüken hayalet göstergeye ev sahipliği yapan arabanın performans değerleri sürücü tarafından konfigüre edilebiliyor. AMG Track Pace özelliklerinin de kullanıldığı modelin fiyatı ise henüz bilinmezliğini koruyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version