Mercedes-AMG, yeni giriş seviyesi spor otomobil modelini görücüye çıkardı. Sadece şık görünmekle kalmayan Mercedes-AMG A 35 4MATIC kaputunun altındaki güçlü motoruyla da muadillerinin arasından sıyrılmayı başarıyor.

Sahip olduğu 2.0 litrelik turbolu motoruyla 306 beygir ve 400 Nm tork güç üretebilen araba, Mercedes’in üretmiş olduğu yüksek dirençli alüminyum şasiye de ev sahipliği yapıyor.

Çift kıvrımlı turbosu sayesinde Mercedes’in yeni aracı anlık hız taleplerine gayet seri bir şekilde cevap verebiliyor. Üretilen güç ise sürekli olarak 4 tekerleğe AMG Speedshift DCT 7G çift kavramalı şanzıman aracılığıyla iletiliyor.

Race-Start ismini taşıyan yeni kalkış butonu aktif hale geldiğinde araç ok gibi fırlayabiliyor. 4MATIC ise isminden de anlaşılacağı üzere üretilen gücün 50:50 oranında ön ve arka tekerleğe dağıtılmasından sorumlu.

Farklı ESP modları mevcut

Konfor, ESP Sport Manevra ve ESP Off olmak üzere 3 farklı ESP moduna ev sahipliği yapan A 35 4 MATIC’in 5 ayrı sürüş programı da mevcut. Kaygan, konfor, spor, spor + modlarının her biri kendine has karakteristik motor ve şanzıman tepkilerine sahip. Beşinci sürüş seçeneği ise sürücünün kendi isteklerine göre özelleştirilebiliyor.

18 inçlik çelik jantlara ve özel AMG body kitine sahip olan arabada yine AMG markasını taşıyan özel bir egzoz sistemi yer alıyor. Sürüş programına göre egzozun çıkardığı ses değişiklik gösterebiliyor. Özel koltukları, MBUX ismini taşıyan yeni multimedya eğlence sistemi ve 3 farklı tasarımdan oluşan yeni hayalet göstergeleri ise cabası.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version