Alman lüks otomobil üreticisi Mercedes haftaya hızlı bir başlangıç yaparak çıkışı merakla beklenen Mercedes-AMG CLA 35 4Matic modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Dış görünüşüyle Mercedes AMG A35 4Matic‘i andıran araç, A35 ile aynı motoru paylaşan dört kapılı bir coupe modeli. Buna rağmen performanstan ödün vermeyen, aile aracı kullanıcılarının ihtiyacını karşılamaya hazır.

Dört silindirli turbo motoruyla 306 beygir güç üreten arabanın 400 Nm tork kapasitesi bulunuyor. Çift yönlü turbo ve değişken valf kontrolü sayesinde üretilen güç sürekli olarak dört tekere aktarılıyor. Tabii öncesinde AMG Speedshift DCT 7G çift kavramalı şanzımandan geçerek.

A35’ten biraz daha hızlı

CLA 35’in teknik değerlerini göz önünde bulundurarak yeni coupe modelinin halefi A35’ten bir tık daha yavaş kaldığını söyleyebilmek mümkün. 0’dan 100 km/s hıza 4.9 saniyede çıkan A35’in aksine CLA 35’in 4.9 saniyeye ihtiyacı var.

MBUX araç içi eğlence sisteminin kullanıldığı CLA 35‘in kabin içi tasarımı ise gayet sportif. Üst düzey teknolojik donanımın bulunduğu araba, gelişmiş sensörleri sayesinde trafikteki nesneleri tanımlayıp MBUX sistemi üzerinden sürücüyü sürekli bilgilendirebiliyor.

Sesli asistan bile mevcut

Klasik, spor ve süper spor olmak üzere 3 farklı AMG tasarımını destekleyen tamamen dijital hayalet ekranın bulunduğu aracı “Hey Mercedes” komutu vererek sesli asistan ile yönetebilmek de mümkün. AMG direksiyonu ve opsiyonel butonlarıyla gelen araçta kaygan zemin, konfor, spor ve bağımsız başta olmak üzere çeşitli sürüş modları mevcut.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version