Büyük sedanlar teknolojinin sergi alanı olarak kullanılırken SUV modelleri git gide daha fazla talep görüyor. Mercedes GLC, markanın Almanya’daki toplam satışlarının yaklaşık yüzde 10’unu tek başına karşılıyor.

2019 yılında yapılacak makyajla birlikte E Serisi’ni hatırlatacak olan kokpitte bir çift TFT ekrana yer verilecek. Az önce sözü edilen yeni nesil motorlar da tıpkı markanın geneli gibi GLC’de de karşımıza çıkacak. Ancak bu işlem sanıldığı kadar basit değil. Öncelikle tüm motor ve şanzıman kombinasyonlarının ve motor tiplerinin homologe edilip tip onaylarını alması gerekiyor.

GLC’nin yeni nesli için 2021-22 yılları beklenecek. Kanun koyucular gerekli işlemleri tamamladığında GLC Serisi de çok gelişmiş otonom sürüş özellikleri sunacak. Yeni hibrit versiyonlar da markanın gündeminde. Bir sonraki nesilde, geliştirilmesine önem verilen yakıt hücreli bir versiyonun geleceği henüz kesinleşmiş değil.

Audi A3

Güncel GLC’nin üzerinden geliştirilen GLC Fuel Cell bu sonbaharda satışa sunulacak. Mercedes’in elektrikli modellerini pazarlayacağı EQ markasının ilk ürünü 2019 yılında yollara çıkacak olan SUV EQ C olacak. Modelin en üst versiyonunda 500 km’yi bulan bir menzil sunması amaçlanıyor.

Yeni A3 2019 Sonunda Yollara Çıkıyor

Ancak daha fazla satış için kompakt modellerin önü kesinlikle daha açık. 2019 sonunda yeni Audi A3 yollara çıktığında 3 kapılı hatchback versiyonun da sonu gelmiş olacak.

İçten yanmalı motorların güçleri 1,0 lt’lik 3 silindirlide 115 HP’den başlayıp RS 3 ‘te 400 HP’nin üstüne çıkacak. Mercedes, RS3’ün meydan okumasına yanıtını ikinci nesil AMG A 45 ile verecek.

Mercedes Cephesinde Yenilikler Sürüyor

400 HP barajını aşacak olan kompakt performans makinesini fazla bulanlar için 300 HP civarında güç üretecek daha “normal” bir AMG versiyonu da üretilecek. Yeni A Serisi, Mercedes açısından en önemli modellerden biri olmayı sürdürecek. En az sekiz üyede oluşacak olan kompakt model ailesi MFA2 adı verilen revize edilmiş platformda üretilecek.

Yeni modelin sürüş hissinde ve tecrübesinde çok iddialı olacağını söyleyen Mercedes yetkilileri A Serisi’nde de S Serisi’nden alınan göstergelere yer verecekler. Bu sayede sınıflar arası fark kapanır mı bilinmez ama rekabetin yeni boyutlara taşınacağını tahmin etmek zor değil.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version