Mercedes, üstü açık yani cabrio otomobiller üretmek konusunda uzun bir geleneğe sahip. Bu geleneğin son parçasıysa E Serisi’nden geldi: Mercedes Benz E 220d Cabriolet.

Stuttgartlı markanın geçtiğimiz yıl satışa sunduğu E Serisi’ne katılan dördüncü karoser tipi olan cabrio’da son yılların modası olan katlanır metal tavan yerine kumaş bir tente tercih edilmiş. Bu sayede otomobilin arka kısmının zarif bir biçimde tasarlanması ve tente kapatıldığında coupe versiyonu hatırlatan bir siluet sunması sağlanmış.

S Serisi Cabriolet’den alınan tavan mekanizmasında çok katmanlı bir tente görev yapıyor. Koyu kahverengi, lacivert, bordo ve siyah olmak üzere dört farklı renk seçeneğinin sunulduğu tenteyi 50 km/s hıza kadar 20 saniye içinde açmak veya kapatmak mümkün. 385 litrelik bagaj hacmi, tente açıldığında 310 litreye geriliyor.

Mercedes Benz E 220d Cabriolet Malzeme ve İşçiliği İle Dikkat Çekiyor

Kabin ve karoser işçiliği konusunda örnek markaların başında gelen Merces Benz, E Serisi’nin üstsüz versiyonunda da çok iyi bir iş ortaya koymuş. Mercedes Benz E 220d Cabriolet’in dört kişi için yeterli genişlikteki iç mekanında kullanılan malzemeler de uygulanan işçilik de çok başarılı. Ön cam çerçevesinin üst kısmındaki Aircap adı verilen spoyler ve arka koltukların arkasındaki elektrikli rüzgar deflektörü sayesinde otomobilin üstü açıkken de kabine mutlak bir huzur hakim.

Mercedes mühendislerinin detaya verdikleri özen otomobilin sileceklerinde kendini gösteriyor. Tentenin açık olduğu sürüşlerde kabin içine su sıçramasını önlemek adına, ön cama su püskürtülmesi işlemi cam sileceklerinin alt kısmındaki fiskiyelerden silecekler alt konuma gelirken gerçekleştiriliyor. Küçük ancak bir o kadar parlak bir fikir.

Motor kaputunun altında sıralı 4 silindirli ve V6 motorların görev yaptığı ve dört tekerlekten çekiş seçeneğinin ilk kez sunulduğu yeni E Serisi Cabriolet’yi seçenekler arasındaki en ekonomik ünite olan 194 HP gücündeki 2,0 lt’lik dizel motorlu E 220d versiyonuyla kullandık.

Mercedes Benz E 220d Cabriolet’in Yumuşak Güç Dağılımı

Yumuşak güç dağılımı ve başarılı gürültü yalıtımıyla dikkat çeken motor, bu konforlu gezinti otomobilinin karakteriyle çok uyumlu. 9 ileri vitesli otomatik şanzıman da konforu desteklerken, sürüş modlarından Sport + tercih edildiğinde otomobil daha keskin bir hale geliyor.

E Serisi Sedan’a göre 15 mm alçaltılmış bir süspansiyon sisteminin standart olduğu otomobilde opsiyonel olarak adaptif süspansiyon ve adaptif havalı süspansiyon seçenekleri de var.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version