İlk olarak 2013 yılında tanıtılan ve markanın kompakt crossover segmentindeki ilk otomobili olan Mercedes Benz GLA 200, bir süre önce küçük bir makyaj operasyonu geçirdi. Bu makyaj ile birlikte otomobilin ön ızgarası, ön ve arka tamponlar, farlar ve stop lambalarında küçük değşikilikler yapıldı. Makyajın bir diğer etkisi olan parlak siyah renkteki yeni dış detaylar da dikkatli gözlerden kaçmayacaktır.

Dışarıdaki makyajın yanı sıra, iç mekanda da, direksiyon simidi, göstergeler, multimedya sistemi ve multimedya ekranını kontrol eden tuşlarda küçük değişiklikler bulunuyor. Test aracımızda yer verilen deri kaplı orta konsol seçeneği otomobilin kalite algısını yükseltse de, bazı bölgelerdeki plastik kalitesinin markanın standartlarının biraz altında hissettirdiğini belirtelim.

GLA, ülkemize biri dizel olmak üzere üç farklı motor seçeneği ile ithal ediliyor. Mercedes’in 180d adını verdiği dizel versiyonda Renault’dan tanıdığımız 1.5 dCi ünite görev yapıyor. Benzinli versiyonlar ise test aracımızda bulunan 156 bg gücündeki 1.6 litrelik turbo benzinli motora sahip GLA 200’den ve AMG departmanının eseri olan 381 beygir gücündeki 2.0 litrelik GLA 45’ten oluşuyor.

Markanın A-serisinden tutun da, E-serisine kadar pek çok modelinde kullandığı 1.6 litrelik turbo ünite 156 bg güç ve 250 Nm tork değerleri sunuyor. Bu motor, GLA’da çift kavramalı 7G-DCT şanzımanla eşleştirilmiş.

8 SANİYEDE 100 KM HIZA ULAŞIYOR

Performans konusunda hiçbir sıkıntı yaratmayan motor, fabrika verilerine GLA’yı 0’dan 100 km/s hıza 8.1 saniyede çıkarıyor. Bu değer, makyajsız versiyona göre 0.7 saniye iyileştirilmiş. GLA 200‘ün fabrika verilerinde ortalama tüketim 5.8 litre olarak veriliyor.

Günlük kullanımda bu değeri ancak şehir dışı sayılabilecek otoyol sürüşlerinde yakalayabilmek mümkün, fakat söz konusu İstanbul trafiği olunca gerçekçi karma kullanım verisi 8 litre civarlarında seyrediyor.

Mercedes Benz GLA 200’ÜN DİREKSİYON TEPKİLERİ DOĞAL

GLA 200‘ün yapaylıktan uzak olan direksiyon sisteminin tepkileri net ve keskin. Otomobilin sürüş karakteri de segmentindeki rakiplerine göre oldukça sportif olarak nitelendirilebilir. Buna bağlı olarak GLA 200’ün yol tutuş limitleri de yüksek. Süspansiyon konforu ise test aracımızda bulunan 19 inçlik jantlardan dolayı biraz düşüktü. Standart olarak sunulan 18 inçlik jantlarda süspansiyon konforunun biraz daha iyi olacağını düşünüyoruz.

Makyajla birlikte daha şık bir görünüme kavuşan GLA, kompakt crossover segmentinde iddiasını sürdürecek gibi görünüyor.

Kaynak: Evo

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version