Mercedes Benz’in çok sevilen E-Class modelleri en son 2016 yılında yenilenmişti, yani görece olarak uzun zaman önce. Lüks sedan modeli 2020 yılında baştan aşağıya kabuk değiştirmiş bir şekilde Avrupa kıtası genelindeki showroomlarda yerini almaya hazırlanıyor. Hem dış, hem de iç tasarım noktasında ağır bir makyaj geçirecek olan E-Class’ın üstün teknolojik özelliklere de ev sahipliği yapacağı belirtiliyor. Keza yeni kavuşacağı hibrid güç ünitesi cabası.

Şunu belirtmekte fayda var: Mercedes henüz resmî olarak yenilenmiş E-Class modellerine ait herhangi bir detayı kamuoyuyla paylaşmış değil. Sadece hafif kamuflajlı modellerin Las Vegas civarında gezinirken çekilmiş fotoğrafları var, o kadar.

Görünüşe göre Panamericana adını taşıyan özgün ızgara tasarımı halen daha mevcudiyetini koruyor. Modellerin AMG versiyonları da yakın tarihte alıcıların beğenisine sunulacak.

MBUX araç içi eğlence sistemine sahip

Kabin içinde hayata geçirilen değişikliklere baktığımız zaman ise direksiyonun tamamen yenilendiğini ve MBUX adı verilen özel araç içi eğlence sisteminin kullanıldığını görüyoruz.

Hayalet gösterge, hava kalitesini ölçen bir diğer gösterge ve Mercedes Me entegrasyonu mevcut. Bu sayede Mercedes, E-Class sahiplerinin yaşadığı deneyim kalitesini en üst seviyeye taşımayı amaçlıyor.

Farklı motorlar geliyor

4MATIC ve station wagon versiyonlarının da üretileceği belirtilen E-Class’lar 2.0 litrelik 4 silindirli melez hibrid güç ünitesine ev sahipliği yapacak. Bu motor 268 beygir güç üretecek. Bunun bir tık üstü ise 3.0 litrelik altı pistonlu 362 beygirlik motor olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version