Mercedes EQA, Mercedes’in hep gündeminde olan ve sürekli geliştiriliyor olarak duyurularını yaptığı bir araçtı. 2019 yılında adını duyduk ve sonrasında sızıntılar bitmedi.

Fakat son nokta 2021 yılında konulmuş oldu. Hevesle beklediğimiz yeni araç EQA gibi bir isimlendirme ile tanıtıldı. Kompakt SUV çizgilerini ve son teknolojinin gücünü yansıtan araca yakından bakalım. Yakından bakalım çünkü bu model ülkemizde de yer alacak.

Mercedes EQA Tasarım, Özellikler ve Fiyat

Nereden başlayayım dedim ve otodünya yapısına uyarak tasarımdan başlamak istedim. 🙂 Aracın tasarımı GLA serisini andırıyor ve bu kelimeyi her yerde duyacaksınız ama aslında serinin kendisine has bir tarzı da var. Özellikle arka tasarım benim bir hayli hoşuma gitti.

Arka kısımda tam boy stop lambaları, bunun altındaki konumuyla dikkat çeken marka logosu, aracın ismi gibi detaylar çok şık durmuş. Tabii ki burada elektrikli araç etkileri var.

Asıl elektrikli araç etkileri ise ön kısımda. Alışkın olduğumuz ızgaralara el sallayın ve kapalı ızgara yapısıyla tanışın. Bu yapıyı çok sık göreceğiz çünkü elektrikli araçların sayısı hızla artıyor. Önceki yazılarımızda da bu konudan sıkça söz ettik. Görünen o ki etmeye devam edeceğiz.

Yeni jantlar kullanıldığını ve 0.28 sürtünme katsayısı gibi güzel bir değeri sunulduğunu belirterek tasarımı bitirmek ve özelliklere geçmek istiyorum.

Teknik Özellikler

Mercedes EQA, ilk versiyonuyla tanıtıldı. Bu versiyon “EQA 250” olarak isimlendirildiği ve daha çok tasarruf odaklı olan bir versiyon. Sonrasında daha güçlü motorlar gelecek. Daha uzun menzilli versiyonlar gelecek ama bu giriş versiyon.

Bu versiyonda 66.5 kWh bataryanın olduğu ve 190 beygirlik güç sunulduğu söylendi. 375 Nm tork değeri de olan araç 100 km hıza 8.9 saniyede çıkıyor ama maksimum hızı çok düşük. 160-170 km civarlarında bir maksimum hız var.

Mercedes modellerinde alışkın olmadığımız bir değer. Çünkü ama performans değil de daha çok tasarruf. 480-490 km gibi bir de menzili olduğu söylenen aracın, bir üst versiyonunda 270 beygir gücünde çift elektrikli motoru olacak bunu da ekleyelim. Yani öyle seri güçsüz kalacak gibi düşünmeyin.

Mercedes EQA Teknolojiler

Son teknoloji olan Mercedes EQA, içerisindeki donanımla da dikkat çeken bir araç. Tam dijital ekran tasarımını devam ettiren ve sürücü önünden orta konsola kadar uzanan ekranlara sahip olan aracın, paket seçeneğine göre 10.25 inçlik ekrana kadar sunduğunu görüyoruz.

Yuvarlak havalandırma ızgaraları da aynı şekilde kullanılmış. Aracın teknolojileri ise giriş pakette bile kendisini gösteriyor.

Fren asistanı, uzun far asistanı, şerit asistanı, park asistanı, ambiyans aydınlatması gibi otodünya okuyucularının yakından bildiği teknolojiler yeni araçta da kendisini gösteriyor. Giriş seviyesinde tüm bu teknolojilere ulaşmak mümkün.

Ülkemizde de yollarda olacak olan Mercedes EQA tüm bu özelliklerle şu an Almanya’da kendini göstermiş durumda. Aracın fiyatı ise 47.540 Euro olarak açıklandı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version