Mercedes tarafından sunulan yeni bir marka sınıfında yer alan EQ, ilk serisini yakın zamanda duyurmuştu. Mercedes EQC 400 4Matıc adıyla duyurulan ilk seri aradan geçen zamandan sonra Türkiye’ye getirildi.

Türkiye resmi satış fiyatları da açıklanan elektrikli aracın, üst segment modeller arasındaki yerini aldığını görüyoruz. Peki, bu serinin Türkiye fiyatı ne ve bize nasıl özellikler sunuyor?

Mercedes EQC 400 4Matıc Özellikleri ve Fiyatı

Aracın motorundan başlayacak olursak seri içerisinde iki adet elektromotor kullanıldığını görüyoruz. Oldukça kompakt olan bu motorlar 408 beygir güç üretilmesini sağlıyor. Yine 4 tekerden de çekiş sunan araçların, 760 Nm tork sunması da büyük bir avantaj.

Zaten serinin 5.1 saniye içerisinde 100 km hıza ulaşabiliyor olması, yüksek motor gücünü ve tork gücünü açıklıyor. 80 kWh değerinde sahip olan iki adet lityum iyon bataryanın kullanıldığı Mercedes EQC, sadece 40 dakika içerisinde 462 km menzil sunacak şekilde şarj olabiliyor.

EQ bataryalara çok güveniyor ve 8 yıl boyunca ya da 160 bin kilometreye kadar batarya garantisi sunuyor. Bu süre içerisinde batarya %70’in altına inecek olursa, marka pillerin değiştirilmesini sağlıyor.

Motoru bırakır da konfor ve teknoloji kısmına geçiş yapacak olursak da yeni model içerisinde yok yok diyebiliriz. Head-up Display ekran, Maaj özelliğine sahip olan koltuklar, artırılmış gerçeklik ile güçlendirilmiş olan navigasyon sistemleri, sürüş destek sistemi ve Burmester özel ses sistemi gibi artılar var.

Sizin anlayacağını Mercedes EQC 400 4Matıc lüks sınıfın en yeni temsilcilerinden bir tanesi. Aracın fiyatına gelecek olursak, bu serinin fiyatı 966.000 TL gibi bir rakamdan başlayarak satışa sunuldu. Bu da demek oluyor ki daha üst paketler için 1 milyon sınırı geçilecek. Kolay ulaşılabilir bir araç olmayacak orası kesin.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version