Kompakt SUV sınıfında GLA ile tüketicilere geleneksel bir SUV yerine daha çok yükseltilmiş bir hatchback sunan Mercedes-Benz, daha yüksek, daha uzun ve gerektiğinde 7 kişilik kabin de sunabilen bir model arayışında olanlara GLB ile hitap edecek.

Mercedes GLB Concept’te Dikkat Çekenler

Şanghay’da her ne kadar konsept takısını taşısa da seri üretime hazır bir model olan GLB’nin tasarımında düz yüzeyler ve kaslı çizgiler dikkat çekiyor.

4,63 metre uzunluğundaki konsept, Alman markanın yeni nesil kompakt platformu olan MFA2’yi kullanırken kokpitte de yine markanın güncel kompakt modelleri A ve B serilerinin izinden gidilmiş.

Önden çekişli ve 4×4 versiyonların sunulacağı otomobilde kızaklı arka koltuklar ve katlanır ön yolcu koltuğu gibi detaylarla MPV tarzı değişkenlik de sunulacak.

Çin ve Meksika’da üretilecek olan yeni kompakt SUV’da 1,3 ve 2,0 lt’lik benzinli ile 1,5 ve 2,0 lt’lik dizel motorlar görev yapacak.

Mercedes Concept GLB Yakında Satışa Çıkıyor!

Bu yılın son çeyreğinde satışa sunulması beklenen otomobilin hibrit ve elektrikli versiyonları da önümüzdeki yıllarda aileye katılacak.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version