Mercedes Benz, bir döneme damgasını vuran GLK modelini en az 3 senedir yenilemiyor. Ancak görünüşe göre Alman otomobil üreticisi, yeni bir kompakt crossover modelinde GLK‘nın ruhunu yaşatmaya kararlı. Evet, GLB modelinden bahsediyoruz.

Bugüne dek birçok kez test esnasında casus kameralara yakalanan görüntüleri gün yüzüne çıkan Mercedes Benz GLB‘nin şimdilerde kabin içi sızdırıldı. A-Class hatchback ve sedan modelinde kullanılan gösterge ve konsol tasarımının aynısı GLB’deki yerini almışa benziyor.

“Bebek G-Class” olarak adlandırılıyor

Yine de elimize bir büyüteç alıp titizlikle inceleyecek olursak, GLB’de tercih edilen ön konsolun merkezinin A-Class modellerine kıyasla daha sert köşeli olduğunu görebiliriz. Yolcu koltukları fotoğrafın çekim açısından sebep tam olarak gözükmüyor, ancak daha sportif ve konforlu bir koltuk tercihi söz konusu olabilir.

Mercedes’in yeni kompakt arabası daha çok ailelere hitap edecek şekilde tasarlanmış. Yeni kadran tasarımında da iki adet 10.25 inç büyüklüğündeki ekran kullanılmış.

Halojen yerine LED farlar geliyor!

Halen daha prototip aşamasında olan aracın dışına çıktığımızda ise artık tarihe karışacak olan GLK’nın yenilenmiş ve Mercedes Benz’in yeni tasarım dili doğrultusunda revize edilmiş hali karşımıza çıkıyor. Eski usül halojen farlar GLB’ye pek uymayacağı için yeni crossover modelinde diğer çoğu Mercedes modelinde olduğu gibi LED farların kullanılması söz konusu olabilir.

Yeni GLB’nin 40 bin dolardan başlayan fiyatlarla ABD’de satılacağı da elimize ulaşan bilgiler arasında.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version