Piyasanın en lüks coupe ve cabrio modellerinden S Serisi Coupe ve Cabrio Şubat ayında Türkiye’de satışa sunuluyor. Nüansı aşmayan değişikliklerin yapıldığı modeli Nisan ayında markanın lokomotif modellerinden A Serisi takip edecek. Mercedes Kompakt Sınıf Ailesi’nde ilerleyen dönemde bizleri hangi yenilikler bekliyor?

Mercedes Kompakt Sınıf Ailesi Hiç Olmadığı Kadar Zengin!

Daha keskin ve sportif tarza bürünecek olan yeni kompakt Mercedes, bununla birlikte sürüş özelliklerinde artık konforu da daha fazla gözetecek. Aynı şekilde otomobilde sunulacak konfor ve güvenlik donanımlarında da önemli gelişmeler gözleniyor.

Sportif ve aynı zamanda da minimalist bir tarzı yansıtan yeni A Serisi kokpitinde tıpkı E ve S Serileri’nde olduğu yan yana dizilen iki dev ekran opsiyonu da sunuluyor. Aynı şekilde güncel neslin bas-çevir prensibiyle kontrol edilen merkezi kumanda sisteminin yerini de dokunmatik bir panel alıyor. Kompakt bir sedan isteyen müşterilerine şimdiye kadar coupe tarzındaki CLA’yı sunabilen Mercedes, yeni A Serisi nesliyle birlikte bu kez gerçek bir sedan da sunacak.

Mercedes C Serisi Makyajlanmış Haliyle Ağustos’ta

Bu yılın sonunda satışa sunulacak olan modelden önce markanın Türkiye’de en çok satılan modeli olan C Serisi makyajlı nesliyle Ağustos’ta Türkiye’de ilk etapta coupe, cabrio ve station versiyonlarıyla olacak.

Sedan versiyon için Eylül ayını beklemek gerekecek. S Serisi’ni hatırlatan makyajla birlikte kokpitte dijital ekranlara geçiş yapılırken, 2,1 lt’lik dizel motorun yerini OM 654 kodlu 2,0 lt’lik ünite alacak. Sadece Mercedes’in değil, otomobil dünyasının ikonik modelleri arasında yer alan G Serisi, 1979 yılında başlayan hikayesinde neredeyse 40 yılı geride bırakırken ilk kez tepeden tırnağa yenileniyor. Bu yenilik akla yeni bir tarzı getirmesin.

Yeni modeli eskisinden ayırmak için ikinci bir bakış atmak gerekse de kullanılan teknolojilerden malzemelere, gövde panellerinden yürüyen aksama kadar neredeyse her nokta yeni. Kübik tasarım korunurken otomobilin oranlarındaki önemli değişim artan genişlikte gözleniyor. Bu sayede daha fazla omuz ve dirsek mesafesi iddiasında bulunan Mercedes’e göre yeni G Serisi’nin arka koltuk diz mesafesi de 150 mm civarında artacak.

Üç diferansiyel kilidi, çok iyi arazi açıları gibi gelenekselözellikler korunurken, yeni nesilde merdiven tipi şasiden monokok yapıya geçilecek olması G Serisi fanatikleri için hayal kırıklığı olabilir. Ancak yeni yapı sayesinde otomobilin asfalt üzerinde çok daha dinamik olacağını tahmin etmek zor değil.

Mercedes CLS Serisi Nisan Ayında

Haziran ayında Türkiye’de olması beklenen yeni G Serisi’nden önce markanın kendi sınıfını yaratan modellerinden biri olan CLS Serisi de Nisan ayında üçüncü nesliyle satışa sunulacak. Üst orta sınıfın en önemi modelleri arasında yer alan E Serisi’nde 1,6 lt’lik dizel motor sunulmasıyla pazarda şimdilik rakipsiz görünen bir kombinasyona imza atılacak.

Mercedes-AMG markasının en yeni üyesi olarak geliştirilen dört kapılı GT modeli 4,0 lt’lik çift turbo V8 motoruyla Ekim ayında satışa sunulacak.

Görüldüğü üzere Mercedes kompakt sınıf ailesi hiç olmadığı kadar zengin bir çeşitlilik sunacak.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version