Mercedes’in Maybach ortaklığının son harika modeli olan Vision 6 Cabriolet ortaya çıktı. Tanıtımı Amerika’da gerçekleşen Vision 6 Cabriolet tasarımı ve teknik özellikleriyle unutulmaz modeller arasına girmeye göz kırpıyor.

Alman devi Mercedes’in tanıtımına kadar sızdırılmadan saklanmayı başarabilen modelinin konsept çalışması sonunda görücüye çıktı. Tamamen elektrikli bir araç olarak tasarlanan Vision 6 büyüleyici bir tasarımla görenleri kısa süre içinde büyülemeyi başarıyor.

Geleceğin Aracı Vision 6!

6 metrelik uzunlukla ve yatı andıran bir görünüme sahip olan Vision 6 modelinin kaputu tasarımının en önemli kısmını oluşturuyor. Aracın dış tasarımı kadar aracın iç tasarımı da büyüleyici çizgilerle oluşturulmuş. Aracın geleceğe yönelik tasarımı ayrıca araç içinde de kendini gösteriyor. Kullanıcısının takvimine bağlanan Vision 6 araç içindeyken kullanıcısını uyarıp çeşitli öneriler sunuyor.

Mercedes ve Maybach ortaklığından doğan Vision 6’nın tanıtımında aracım tüm teknik bilgileri aktarıldı. Bilindiği gibi böyle etkinlikte pek çok üretici araçlarının teknik bilerini paylaşmaz. Henüz konsept olarak değerlendirlen bu araç dört adet kompakt elektrik motoru kullanıyor. 750 beygir gücüne ulaşan motoruyla Vision 6’nın ibresi 0’dan 100’e 4 saniyede ulaşıyor. Saatte maksimum 250 kilometre hıza erişebilen Vision 6 beş dakikalık şarj ile tam 100 kilometrelik yol alıyor.

Vision 6 göründüğü gibi tasarımının yanında sahip olduğu teknolojiyle de Mercedes’in elektrikli otomobil dünyasında da iddialı üreticilerden birisi olacağını kanıtlar nitelikte. İleride lüksün ne noktada evrileceği konusunda en büyük kanıtlar görünüşe göre Vision 6 modelinde saklı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version