Kapılarını otomobil tutkunlarına açan 2018 Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı halen daha Çin’de devam ediyor. Fuar kapsamında yeni lüks konsept modelini görücüye çıkaran Mercedes Benz, Mercedes-Maybach Ultimate Luxury SUV adını verdiği araçla lüks kelimesini adeta yeniden tanımladı. Öyle ki göz alıcı güzellikteki bir iç dizayna ev sahipliği yapan modelin konsolunda çay demleyebilmek bile mümkün!

Çin pazarını hedefleyerek tasarlanan araçta kırmızı renkli bir tasarım tercih edilmiş. Bu oldukça mantıklı, çünkü Çinliler için vişne kırmızısı mutluluk ve şansı sembolize ediyor.

Tamamen elektrikten güç alacak şekilde tasarlanan dört koltuk kapasiteli araba, dört çeker özelliğe sahip. Mercedes’in açıklamasına göre şarj kapasitesi 350 kW’ye kadar çıkabiliyor ve yalnızca 5 dakikalık şarj ile aracın menzili 100 kilometreyi buluyor. Ev tipi kablolarla lüks SUV modelini şarj edebilmek de mümkün.

Dikkat çeken bir diğer husus ise yolcu koltuklarının diğer SUV modellerine kıyasla daha yüksek konumlandırılmış oluşu. Mercedes, koltukları bu şekilde tasarlarken hedeflerinin müşterilerin daha güvende ve koruma altında hissetmelerini sağlamak olduğunu belirtiyor. Nappa derisinden imal edilen beyaz koltukların yanı sıra iç dizaynda pembe altın tonları da hakim.

İlk kez 2016 yılında gördüğümüz Vision Mercedes-Maybach 6 modelinde tercih edilen krom kaplama radyatör ızgarası da lüks SUV modelindeki yerini almış bulunuyor.

Sesli komut sistemi var

Sürücüye tahsis edilen 12.3 inçlik ekranın yanı sıra direksiyonun üzerinde de dokunmatik kontrol tuşları konumlandırılmış. Araçta sesli komut sisteminin mevcut olduğunu da belirtmekte fayda var.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version