Sıra dışı konforlu ve lüks otomobiller dendiğinde akıllara 3 ya da 5 marka gelir ve Maybach, ya da yeni adıyla Mercedes-Maybach da bunlardan biridir.

Tekerlekli Bir Saray: Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept

Otomobilden de öte tekerlekli bir saray da diyebileceğiniz Mercedes-Maybach’ın Ultimate Luxury konsepti, Pekin Otomobil Fuarı’nda sahnede. Uzunluğu 5260 mm olan aracın yüksekliği 1764 mm ve genişliği de 2110 mm.

Çokça sedanı andıran çizgilere sahip bu SUV konseptinin ön ızgarası S Serisi’nin Maybach versiyonunu andırıyor. Aracın önündeki yıldızdan başlayan krom şerit, arka logoya kadar ulaşırken arka camın da çift parçalı olmasını sağlıyor.

Aracın yan bölümlerinde bulunan krom çizgiler tasarımı zenginleştiriyor. Ultimate Luxury konseptinin 4 tekerliğinde birer tane elektrik motoru bulunuyor.

Toplamda 750 HP güce sahip bu konseptte 80 kWh kapasiteli piller yer alıyor ve aracın menzilinin 500 km olacağı belirtiliyor.

Maksimum hızı 250 km/s’de sınırlandırılan bu aracın hızlı şarj özelliğinde sistem 350 kW’a kadar şarj kapasitesine izin veriyor. Bu sayede 5 dakikada şarj olan araç; 100 kilometre ek menzil elde ediyor.

Şarj istasyonunda kablo ile şarj olabilen bu araç, elektromanyetik alanla da temassız olarak bataryalarını doldurabiliyor.

Aracın iç mekanında beyaz napa deri döşemeler bulunurken abanoz ağacından yapılan ahşap kaplama da var. Abanoz, tropikal bölgelerde yetişen, çok sert ama aynı zamanda da çok iyi cila tutma özelliğine sahip bir araç. İç mekanda bulunan pembe altın renkli parçalar ve kahverengi torpido paneliyle alüminyum parçalarla aracın içindeki lüks havayı destekliyor.

Mercedes’in yeni MBUX bilgi-eğlence sistemine sahip bu konseptin 4 kişilik kendine özgü bir iç mekanı var. Aracın koltukları Mercedes-Maybach S Serisi’nden alınmış. Ayrıca koltuklar yatırıldığı zaman diz yastığı ve baldır desteği bulunuyor.

Aslında S Serisi’nde olduğu gibi, Mercedes-Maybach’ın SUV modelinin GLS’ten geliştirilmesi bekleniyordu ama sonuç çok daha radikal ve sıra dışı olmuş.

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept’in Rakipleri

Yüzde 100 elektrikli bu konsept, VW Grubu’ndan Bentley Bentayga ve BMW Grubu’ndan Rolls-Royce Cullinan gibi en lüks SUV modellerine rakip olacak.

Tasarımın herkese hitap etmediği çok açıkken, bu cesur denemenin yine de çok güçlü bir alkışı hak ettiği de bir gerçek.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version