Şu sıralar elektrikli modeller üzerindeki çalışmalarına odaklanmış olan Mercedes, uzun süredir beklenen bir bazı konsept modelleri için de harekete geçti. Yakın zamanda duyurulacağı söylenen modellerden birisi de bu konsept serilere dayanan Mercedes T serisi olacak.

Yaklaşık bir yıl kadar önce duyurusu yapılan Concept EQT modelinin seri üretim hali olacağı iddia edilen yeni T serisinin tanıtımının ne zaman yapılacağı da netlik kazanmış durumda.

Mercedes T Serisi için Beklentiler Neler?

Aracın tanıtımı için paylaşılan teaser görüntüleri değerlendirildiği zaman, aslında konsept modele göre farklılıklar olacağını görüyoruz.

Concept EQT modelinde ön kısımda Mercedes logosu ve dev bir göstermelik ızgara alanı vardı. Açıkçası bu alan, serinin tamamen elektrikli olacağı konusundaki beklentileri de arttırmıştı. Tamamen elektrikli olacağı için de ızgaranın göstermelik olmasını normal karşılamıştık.

Şimdi ise durumun biraz daha değişmesi söz konusu. Paylaşılan görselde tek parça ızgara alanı yerine standart bir ızgara alanının kullanılacağı gözüküyor. Her ne kadar farlar birbirine benziyor olsa da ızgara alanının bu şekilde olması, aracın elektrikli olmayacağı anlamına geliyor.

En azından tamamen elektrikli olmayacağını söyleyebiliriz. Belki de tamamen elektrikli modeli de tanıtacaklar ve seriye dahil edecekler ama şu an için bunu bilemiyoruz.

Şu an için motor özellikleri netlik kazanmayan Mercedes T serisi için tanıtım tarihi ise kesinleşti diyebiliriz. Aracın tanıtımı 26 Nisan’da yapılacak. Mercedes yaptığı duyuru da tek bir görsel kullandığı için diğer detayları tanıtımı bekleyip görmemiz gerekecek.

Seriye kaç model eklenecek ve motor gibi detayları bekleye duralım biz yazımıza yakın zamanda tanıtımı yapılan Concept EQT modelinin görsellerini de ekliyoruz. Bilgi geldikçe yer vermeye devam edeceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version