1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti, köprünün açılışının hemen sonrasında netlik kazandı. Merakla beklenen geçiş ücreti bir yana, köprü ile ilgili tüm detaylar da resmi olarak ortaya çıkmış oldu.

Dilerseniz hiç sözü uzatmadan hem netlik kazanan teknik bilgilere hem de geçiş ücreti gibi diğer detaylara geçelim.

1915 Çanakkale Köprüsü Nasıl Özelliklere Sahip? Uzunluğu Kaç km?

Temelinin 18 Mart 2017 yılında atıldığını bildiğimiz köprü, tam hedeflendiği gibi 5 sene içerisinde tamamlanmış oldu. Çanakkale Zaferi’nin 107.yıl dönümü etkinlikleri kapsamında açılışı yapılan köprü, birçok konuda da ilk olma özelliği taşıyor.

Dünyanın en uzun açıklıklı asma köprüsü olma özelliği taşıyan 1915 Çanakkale Köprüsü, Cumhuriyet’in kuruluşuna atıfta bulunularak belirlenen 2023 metre orta açıklığına sahip.

Tam 318 metre kule yüksekliklerinin bulunduğu köprüde, Seyit Onbaşı’nın taşıdığı top mermisine atıfta bulunmak adına kule üzerlerinde top mermisi replikaları bulunacak.

Türk Bayrağı renklerini temsil eden kırmızı beyaz köprü kulelerinin dışında viyadük ayaklarının da Şehitler Abidesi’ni yansıtacak şekilde tasarlandığını belirtelim.

Böyle bakıldığı zaman anlam yüklü bir eser olan Çanakkale Köprüsü, 2X3 şeklinde 6 şeritli bir yapıda da sahip. 177 bin ton çelik ve 227 bin ton betonun kullanıldığı söylenen köprünün uzunluk değeri ise 4608 metre olarak açıklandı.

Teknik özellikleri ve detayları öğrendiğimize göre merak edilen ücret konusuna geçelim.

1915 Çanakkale Köprüsü Özellikleri Özet

  • 2023 metre orta açıklık
  • 318 metre kule yüksekliği
  • Kırmızı beyaz kule renkleri
  • 4608 metre uzunluk

1915 Çanakkale Köprüsü Geçiş Ücreti Nasıl?

Yapılan açıklamaya göre köprünün geçiş ücreti otomobiller için 200 TL olacak. Ücret konusunda detaylı verilerin de yakın zamanda ortaya çıkmasını bekliyoruz.

Standart zamanda geçiş ücreti 200 TL olacak ama açılış şerefine, 1 hafta boyunca 1915 Çanakkale Köprüsü geçişi ücretsiz olacak.   

1915 Çanakkale Köprüsü Nerede?

1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti konusunda daha fazla detay ve veri paylaşıldığı zaman bilgi vereceğiz ama dilerseniz şimdi de köprü nerede buna bir bakalım.

Köprünün Avrupa Yakası ayağı Gelibolu Sütlüce taraflarına denk geliyor. Asya Yakası ayağı ise Lapseki Şekerkaya taraflarına denk geliyor. Böylece boğaz geçişi de 6 dakikaya kadar inmiş olacak.

Google Haritalar üzerinden de köprünün yerleşimi net olarak gösterilmiş durumda. Köprüde geçişler ise 19 Mart 2022 Cumartesi 00:01’de başlamış olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version