Mercedes tarihinde bir ilke imza attı ve pick-up segmentine X-Class ile giriş yaptı. Yeni model Türkiye piyasasına bugün itibariyle giriş yaptı. X-Class 135 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

X-Class İçin Bekleyiş Sona Erdi

Mercedes-Benz yeni modelini Temmuz ayında görücüye çıkmıştı. Cape Town’da yapılan lansman tüm dünya tarafından merakla takip edilmişti. İşte Temmuzdan bu yana Türkiye’de devam eden bekleyiş bugün itibariyle son buldu.

X-Class iki farklı motor seçeneğiyle satışa çıkarıldı. Fakat önümüzdeki yılın ilk yarısından sonra seçeneklere V6 dizelde dahil olacak. Seçenekler arasında şu anda satışla olanlarsa 220 d ve 250 d alternatifleri. Modelin donamına gelince 3 farklı donananım seviyesi arsında Progressive, Pure ve Power yer alıyor.

Yeni aracın alternatiflerinden olan 220 d’de altı ileri manuel seçeneği bulunuyor. Diğer seçenek olan 250 d ise altı ileri manuel vites ve yedi ileri otomatik vites özelliklerini üzerinde taşıyor. 220 d yakıt tüketimi 7,6 litre olarak açıklanırken, 250 d 7,5 litrede kedini gösteriyor.
Rakipleri Güçlü

Bugün itibariyle Türkiye pazarına giriş yapan ve satışa sunulan Mercedes-Benz X-Class’ın başlangıç fiyatı 135 lira! Modelin Türkiye’deki en önemli rakibi ise Nissan Navara ve Toyota Hilux olarak gösteriliyor. Diğer rakipleri ise Volkswagen Amarok ile Mitsubishi L-200’den başkası değil. X-Class’ta satış hedefi 20 bin adetlik pazardan yüzde 10’luk payı alabilmek. Satışlardan beklenen oran yakalanabilecek mi şimdilik bilinmezken, işte bu sorunun cevabı için biraz beklemek gerekiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version