Kompakt sınıfın devasa potansiyelini geç keşfeden markalardan biri olan Mercedes Benz, 2012’de güncel A Serisi ile adım attığı bu sınıfta tabiri caizse yıldız oldu. Nissan 2018’de yollara çıkacak olan W 177 kodlu yeni nesil A Serisi ile birlikte Mercedes’in kompakt sınıf temsilcisi şimdiye kadar eşine rastlanmamış bir versiyon zenginliği de sunmuş olacak. MFA2 adı verilen yeni nesil önden çekiş platformunda yükselecek olan Mercedes’in yeni kompakt ailesinin en az sekiz üyesinin olması hedefleniyor. Mercedes’in 2018 kompakt sınıf yenilikleri’ne bakalım.

Mercedes’in 2018 Kompakt Sınıf Yenilikleri’nde Dikkat Çekenler

MFA kısaltması “Modulare Frontantriebsarchitektur-Modüler Önden Çekiş Mimarisi” anlamına gelirken, bu yapının ikinci nesli MFA2 ile birlikte ortak parça kullanımının üst düzeyde tutulması amaçlanıyor.

A Serisi ve ondan türetilen tüm versiyonlarda (B Serisi, CLA, CLA Shooting Brake, GLA, GLB, A Serisi Sedan ve uzun aks mesafeli A Serisi Sedan) ortak motorlar, şanzımanlar, akslar, kablo tesisatı ve yan ekipmanlar kullanılacak.

Mercedes A Serisi’nde Önemli Değişiklikler Var!

Mercedes-Benz’in geliştirmeden sorunlu ismi olan Ola Kallenius, yeni A Serisi’nde görünümü daha keskin ve etkileyici bir hale getirirken bunu pratikliği ikinci plana atmadan başaracaklarının altını çiziyor.

Ayrıca yeni A Serisi’nin kullanıcı tecrübesi ve güvenlik sistemleri konularında kompakt sınıfta bir devrime imza atacağından söz ediyor. Analog göstergelerin yerini yüksek çözünürlüklü monitörler alırken, dokunmatik yüzeyli direksiyon kumandası (Touch Controls) gibi daha üst sınıflardan tanıdığımız özellikler de A Serisi’ne eklenecek güzellikler arasında yer alıyor.

E ve S Serisi’nden tanıdığımız bu sistem bu ay içerisinde tanıtılacak olan yeni CLS ile birlikte fiziksel geri bildirime kavuşarak hatalı girişlerin önüne geçilmesini sağlayacak. Orta konsolda yer alan bas-çevir mekanizmalı kumanda elemanının yerini de dokunmatik bir panel alacak. Drive Pilot adı verilen sürüş yardımcısı sayesinde yeni A Serisi önde giden otomobili kendi kendine takip edip şerit değişimi de gerçekleştirebilecek.

Mercedes’in en küçük modeli de büyük kardeşleri gibi yeni nesil benzinli ve dizel motorların tadına varacak. 2.0 lt’lik 4 silindirli turbo benzinli (M 254) 136 ile 272 HP arasında değişen bir güç yelpazesi sunarken modelin zirvesini oluşturan modelin zirvesini oluşturan AMG A 45’te gücün 40 HP barajını aşmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Amerika Birleşik Devletleri, Kuzey Avrupa ve Çin gibi pazarlarda önemli bir rol oynaması beklenen bir şarj edilebilir hibrit versiyon da ilk kez yeni nesille birlikte karşımıza çıkacak.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version