Mercedes’ten yeni SUV’lar yolda. İşte premium markaların başında gelen Mercedes’in 2018 model SUV’ları:

Mercedes’in 2018 Model SUV’ları’na Bakış

M Serisi, 2015 yılındaki makyajla birlikte GLE adını almıştı. Ancak gerçek anlamdaki yeni GLE Serisi 2018’de karşımıza çıkacak. Yeni nesille birlikte versiyonuna göre 200 kg’ye varan bir hafifleme bekleniyor. Ancak bu değerin arkadan itişli baz versiyon için olacağını hatırlatmalıyız. Zira havalı süspansiyon sistemi, masaj ve soğutma özellikli arka koltuklar gibi konfor donanımlarıyla birlikte yeni neslin ciddi bir ağırlık avantajı sunması gerçekçi gözükmüyor.

Uzunluğun güncel neslin seviyesinde kalacağı belirtilirken, aks mesafesi ve genişlikte birkaç santimetrelik artış yaşanacak. V6 benzinli ve dizellerin yerini sıralı 6 silindirli üniteler alırken, baz versiyonları 4 silindirli üniteler oluşturacak.

V8 ayrıcalığı AMG müşterilerine saklanırken, 6 silindirli AMG 43 versiyonu da ilk kez sunulacak. Tasarımda daha ciddi ve düz çizgilerin kullanıldığı yüz dikkat çekerken C sütununun ilk nesilden bu yana korunan ana yapısına da sadık kalınacak.

İç mekanda E Serisi rol model olarak alınırken, havalandırma ızgaraları yuvarlak yerine yuvarlatılmış köşeli dikdörtgen olacak.

MERCEDES-AMG SUV

AMG markasıyla süper ve hiper spor otomobiller üreten ve seri üretim modellerinin performans versiyonlarına imza atan Mercedes, şimdi de bu güçlü üç harfi, SUV dünyasıyla buluşturmaya hazırlanıyor.

Porsche’ye bir anlamda meydan okuma olan Mercedes-AMG projesinin bir Cayenne rakibi de gündemde. 2020 yılından önce yollara çıkması planlanan modelde 800 HP sınırına dayanan versiyonların sunulması bekleniyor. Aynı zamanda EQ Power+ adı verilen elektrikli motorla desteklenen bir performans hibriti de üretilecek. Tasarımda AMG GT’nin yüzü ve GLE Coupe’nin genel yapısı harmanlanacak.

MERCEDES-BENZ G

Mercedes’in 2018 Model SUV’ları arasındaki sonuncu modelimize bakacak olursak; Mercedes’in ölümsüz arazi aracı G Serisi, 1979 yılından bu yana ilk kez tamamen yenileniyor. Tasarımında nüanslar dışında fark olmayan aracın genişliğinde 10 cm artış yaşanırken, kısmi otonom sürüşten son nesil konfor ve güvenlik asistanlarına kadar eksiksiz bir paket sunacak.

Motorlarda başlangıcı makyajlı S Serisi’nde tanıtılan 6 silindirli üniteler yaparken V8 ve V12 AMG’ler sunulmaya devam edilecek.

2018 başında tanıtılacak olan modeldeki en büyük değişimin merdiven tipi şasiden monokok yapıya geçiş olacağını da unutmayalım.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version