Alman lüks otomobil markası Mercedes Benz, Şangay Uluslararası Otomobil Fuarı kapsamında düzenlediği basın toplantısında yeni GLB konseptini görücüye çıkardı. Küçük olmasına rağmen gayet yetenekli bulunan bu SUV sahip olduğu kompakt platformuyla takdirleri kazandı. Sürekli olarak dört tekerleğe güç aktarabilen araç 7 koltuğa ev sahipliği yapıyor.

Baştan aşağıya yenilenen 2020 Mercedes-Benz GLB’nin dingil mesafesi GLC’den yaklaşık 4,3 cm kadar daha kısa. Ancak GLA’dan da 12.9 cm kadar uzun. Bunun sonucunda GLB toplamda 7 kişiyi aynı anda güvenle taşıyabiliyor.

Arka bagaj bölmesinde konumlanan iki koltuğa yetişkinlerin sığması biraz zor olabilir, ancak çocuk ve kısa boylu büyükler için ideal olduğu söylenebilir.

Son tahlilde ise orta ve arka koltuklar hesaba katıldığında, toplam 4 çocuğun gayet rahat bir şekilde araca sığması söz konusu.

BMW X3 ve Audi Q5’in rakibi

Teknik özellikleri ve yolcu taşıma kapasitelerine baktığımızda 2020 Mercedes-Benz GLB’nin BMW X3 ve Audi Q5’le aynı kulvarda olduğu söylenebilir.

Fakat adı geçen bu iki model de sadece 5 koltuğa sahip. Bu yönüyle GLB, Mercedes Benz’in yedi koltuğa sahip ilk ve tek kompakt crossover modeli olma özelliğini taşıyor. Haliyle bu aracı küçük aileler için ideal bir seçenek kılıyor.

Tahmini fiyatı belli oldu

Aktif fren asistanı, adaptif frenleme, yokuş kalkış desteği gibi birçok gelişmiş güvenlik özelliğine ev sahipliği yapan GLB’nin ABD için önerilen satış fiyatı 35 bin dolar.

İlk teslimatlara ise 2019’un sonuna doğru başlanması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version