Yakın süreçte karşımıza çıkan Vision Mercedes Maybach 6 Cabriolet’i biliyor musunuz? Yakın dönemdeki en etkileyici yeni Mercedes modelleri tasarımlardan birine sahip.

Bir tarafıyla 1940’lı yıllardaki fütüristik tasarımlara göz kırparken bir tarafıyla da geleceğe ışık tutuyor. Mercedes, buna benzer bir otomobili üretip yollara çıkarırsa gerçekten fantastik bir iş yapmış olur.

Yeni Mercedes Modelleri Tasarım Anlamında Göz Dolduruyor

Alman üretici son dönemde tasarım anlamında muhteşem işler yapmaya başladı. Her yeni nesil modelde tasarımları tamamen değiştiren Mercedes bu anlamda rakiplerinin önünde yer alıyor. Mercedes’in en büyük rakiplerinden Audi, sürekli kendini tekrar eden tasarımlar yapıyor. Audi modellerinin nesilleri arasındaki farkı anlamak gittikçe zorlaşmaya başladı.

BMW ise Chris Bangle zamanındaki geleceğe ışık tutan tasarımlardan vazgeçti. Biraz daha garantici tasarımlara yöneldi. BMW’nin bu anlamda umut taşıyan en önemli tasarımı, yine geçtiğimiz ay ortaya çıkan Concept Z4. Eğer BMW bu yeni konseptinin çizgilerini devam ettirirse tasarım anlamında Mercedes ile rekabet edebilir gibime geliyor.

Mercedes iç mekan tasarımları açısından da fütüristik çizimlere imza atıyor. Her yeni nesilde tamamen farklı tasarımlar gerçekleştirerek otomotiv dünyasını şaşırtmaya devam ediyor. Mercedes-Benz mühendisleri bu nesil çok sattı yine ona benzer bir iç mekan yapayım kolaycılığına başvurmuyor.

Mercedes yıldızının bu denli parlamasının tek sebebi tasarımları değil. Stuttgartlı markanın son dönemde ürettiği otomobiller sürüş dinamikleri açısından da öne çıkmaya başladı.

Sürüş hissi açısından Mercedes’in BMW’ye bu kadar yakın olduğu bir dönem olmamıştı. Her ürettiği yeni otomobilde BMW’ye biraz daha yaklaşıyor ve bunu en üstün olduğu alan olan konfordan ödün vermeden yapabiliyor.

Alman Rekabetinde Mercedes Bir Adım Önde Gidiyor

2000’li yılların ilk çeyreği bitmeye yaklaşırken premium Alman rekabetinde Mercedes’in birçok açıdan öne çıktığını görüyoruz. Dünya genelinde satış anlamında da önde olan Mercedes’in yıldızı hiç olmadığı kadar parlak bir ışık saçıyor.

Kaynak: auto motor&sport

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version