2020 model Mercedes-Benz GLE-Class lüks crossover modelinin sadece dört ve altı silindirli motor seçenekleriyle görücüye çıktığını hatırlıyoruz. Bugüne dek çıkması an meselesi kabul edilen V8 motor opsiyonu ise nihayet bugün müşterilerin beğenisine sunuldu.

Fakat şaşırtıcı bir şekilde V8 motorlu GLE bir AMG modeli olmayacak. Motor bunun yerine sıradan Mercedes-Benz GLE 580 modelinde kullanılacak.

Emsallerinden çok çok daha güçlü

Çift turboşarjlı 4.0 litrelik bu motor daha önce de GLS-Class crossover modelinde kullanılmıştı. İşin güzel tarafı yeni GLE 580’de içten yanmalı motora bir de 48 voltluk hibrid sistemin eşlik ediyor olması. Bu jeneratör toplam performansa 21 beygir gücü daha ekliyor. Sonuç olarak da ortaya 483 beygirlik muhteşem bir değer çıkıyor.

Bugüne dek üretilen en güçlü GLE motorundan 121 beygir daha fazla güç demek bu. Yani kesinlikle muhteşem bir performans vaadi söz konusu.

Yakıt sarfiyatı yüksek olacak

Şuan için Mercedes cephesinden GLE 580’in ortalama yakıt verilerine dair bir açıklama yapılmış değil. Ancak en iyi beklenti dahi aracın şehir içinde 15 litreden az yakmayacağı yönünde. Tabii bu rakamlar şehirler arası ve karma olarak hesaplandığında daha da düşebilir.

Öte yandan GLE 580 modelinin bir dizi ekstra özelliği standart olarak bünyesinde barındıracağını belirtmekte de yarar var. Havalı süspansiyon, deri koltuklar ve agresif AMG Line dış görünüm paketi bunlara dahil. Çift 12.3 inçlik ekran ve hidrolik E-Body kontrol sistemi ise cabası.

Modelin baz fiyatı ABD için 77 bin 795 dolar olarak belirlenmiş.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version