Sert bir dönüş yapan MG, yeni nesil araçlarını yollara sunmaya başladı. Tamamen elektrikli olarak sunulan lüks modeli ile kendisini yeniden gösteren marka, Türkiye’de de yeni araçlarını satışa sunmuştu. ZS EV modelinin sunulmasından sonra, Türkiye pazarında da kendisini kanıtlamaya başlayan marka, şimdi de MG EHS PHEV modelini getiriyor.

Bu sefer sadece elektrikli model istemeyenler için bir adım atılmış olacak. Bir yandan yine elektrik gücünü göreceğiz ama bu sefer bir yandan da turbo motorun farkını yaşayacağız. Yakın zamanda ülkemizde de satılacağı söylenen araç için motor detaylarına geçelim.

MG EHS PHEV Türkiye’ye Nasıl Bir Motorla Gelecek?

ZS EV modelinden burada ayrılan seri, çift motora sahip olacak. Birinci motor turbo özellikli 1.5 litre benzinli motor olacak. 162 beygirlik bu motorun 250 Nm tork değeri bulunuyor. Ana motor bu olsa da ikinci motor elektrikli.

İkinci motorda da elektrikli olan 122 beygir gücünde bir motor görüyoruz. Bu hibrit sistemin sunduğu toplam güç ise biraz düşerek 258 beygir seviyesinde sunuluyor. Toplam tork değeri ise 370 Nm tork olarak açıklanmış durumda.

100 km hızlanmasını 6.9 saniye içerisinde gerçekleştiren muhtemelen bir sürat sınırlamasıyla geliyor. Öyle ki serinin maksimum hızı 190 km olarak açıklandı. Bu süratin daha da üzerine çıkılması mümkün olabilirdi.

Son olarak MG EHS PHEV modelinin şanzıman kısmında 10 vites otomatik şanzıman gibi bir artısı olacağını da belirtelim. Özellikleri ile dikkat çeken aracın ne zaman ülkemizde yer alacağı ise net değil.

Çok yakında satış tarihi ve en önemlisi de fiyatlar konusunda da biraz daha detaylı bilgiler gelebilir. ZS EV modelinin daha altında mı yoksa daha üstünde mi bir fiyat olacak göreceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version