Otomobil tarihinin belki de en ilginç döneminin içindeyiz. Bir yanda üreticiler emisyon değerleriyle mücadele ederken diğer yanda sınırları zorlayan süpersporların sayısı da giderek artıyor. Kısa bir süre önce gün ışığına çıkan Milan Red de oldukça ilginç özelliklere sahip.

2017’de Avusturya’da kurulan Milan markasının tasarım ekibi tarafından geliştirilen Red’in ön bölümü yırtıcı bir kuşu andırırken farları ve kaputunda da kuşun kanatlarına gönderme yapılmış.

Milan Red Egzoz Çıkışları Corvette’i Hatırlatıyor!

Devasa hava girişleri ve dörtlü egzoz çıkışı da tasarımdaki agresif bölümler arasında yer alıyor. Aracın aerodinamik verimliliğinin 1,7 olduğu belirtiliyor ve bu değer yol otomobilleri arasında bir rekor sayılabilir.

Uzunluğu 4,7 metre, yüksekliği 1,2 metre olan Milan Red’in dingil mesafesi ise 2,75 metre. Karbonfiber karosere sahip otomobilin ağırlığı 1300 kg.

Ortadan motorlu Milan Red’te görev yapan 6,2 litrelik 4 turbolu V8 motor 1325 HP güç ve 1400 Nm tork üretiyor. Arkadan itişli araçta 7 ileri vitesli çift kavramalı şanzıman yer alıyor.

Red’in maksimum hızının 400 km/s’nin üzerinde olduğu belirtilirken Avusturyalı egzotik otomobil, üreticisinin iddiasına göre 0-200 km/s hızlanmasını 5,46 saniyede, 0-300 km/s hızlanmasını ise 9,98 saniyede tamamlıyor.

Ön ve arkada bağımsız çift salıncaklı süspansiyon sistemi ve titanyum tekerlek poryaları yer alıyor. Ön tekerleklerde 6, arkalarda ise 4 pistonlu kaliper ile karbon seramik kaplama fren diskleri var. Ayrıca tekerlek kamber ve kaster açıları da ayarlanabiliyor.

İç mekanı henüz açıklanmayan araçta sadece şoförün nabzını gösteren ufak bir ekranın olacağı belirtiliyor.

2019’da Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olan Milan Red, toplam 99 adet üretilecekken bunların 18 adedinin şimdiden satıldığı, teslimatın 2020’de başlayacağı belirtiliyor. Milan Red’in Avrupa fiyatı 1,8 milyon Euro’dan başlıyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version