Mitsubishi Lancer ve Mitsubishi GTO yollara çıkmaya hazırlanıyor.

MITSUBISHI LANCER EVOLUTION

Ralli parkurlarında Subaru ile kıyasıya rekabet eden Mitsubishi’nin Evolution serisi 2019 yılında geri dönüyor. Bu kez öncekilerden farklı olarak sedan yerine HB karoserle üretilecek otomobilde turbo besleme ve dört tekerlekten çekiş sistemi yine sunulacak.

Automedia’nın çizimlerine göre Yeni Mitsubishi Lancer Evolution süper spor otomobilleri andıran detaylarıyla fark yaratacak.

Aracın motor kaputunda ve çamurluklardaki havalandırma kanalları hem güzel görünüme katkı sağlayacak hem de motorla frenlerin hep maksimum performansta olmalarına yardım edecek.

Aracın genel tasarımına baktığımızda bir başka Japon Honda Civic Type R’dan izler görülmesi ise modelin kendisine rakip olarak Honda’yı da aldığını ispatlıyor.

MITSUBISHI GTO

Bir döneme tasarımıyla damga vuran Mitsubishi GTO ya da Avrupa’da bilinen adıyla Mitsubishi 3000 GT efsanesi yeniden doğmak üzere.

https://www.youtube.com/watch?v=KSC5kbEVfVk

İlk nesilde agresif tasarımına rağmen performans olarak bekleneni verememesi nedeniyle hep arzulanan ancak satış adetlerinde başarılı olmayan modelin yeni neslinde bu kez firma işini şansa bırakmak istemiyor.

2020 yılında yollarda olması öngörülen yeni GTO’da daha önceki Amerikan ortaklığından vazgeçilecek.

Araçta turbo destekli bir motor olacağı kesin olsa da Mitsubishi’nin bu güç ünitesini farklı bir üreticiden alabileceği konuşuluyor.

Kaynak: Otostil

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version