Mitsubishi tasarımı önemli ölçüde değişen 2022 Eclipse Cross SUV modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Makyajlanan araba bir önceki modele kıyasla daha sportif ve şık duruyor. Sürüş deneyiminin de iyileştirildiği model artık sürücüsüne daha fazla konfor vaat ediyor. Ülkemize ne zaman geleceği veya gelip gelmeyeceğini bilmediğimiz Eclipse Cross önümüzdeki Kasım ayında Yeni Zelanda ve Avustralya’da satışa sunulacak.

ABD pazarına önümüzdeki yılın ortalarında iddialı bir giriş yapmaya hazırlanan Eclipse Cross’un plug-in hibrid motorlu versiyonu da yolda. Yalnızca seçili bazı pazarlarda satışa çıkacağını öğrendiğimiz arabanın Türkiye’de satılması beklenmiyor. Bunun dışında Mitsubishi arabanın tasarımında önemli müdahalelerin yapıldığını, bunun sonucunda ortaya sportif bir SUV’un çıktığını belirtiyor.

Tazelenen tasarımla Mitsubishi’nin amacı ortaya özgün, dayanıklı, gösterişli ve şık bir model çıkarmaktı. Dynamic Shield adı verilen tasarım konsepti doğrultusunda geliştirilen ızgara, yenilenen farlar ve ön tampon ilk bakışta göze çarpıyor.

Modelin arka tarafı da elden geçirilmiş. Özellikle bagaj kapağının yanındaki ikonik üç boyutlu stop lambaları çok hoş bir görünüm katmış.

1.5 litrelik direkt enjeksiyonlu dört silindirli turbo motordan güç alan arabada spor modu da bulunan 8 ileri CVT şanzıman yer alıyor. Araç içi eğlence sistemi ise bir önceki modeldekinin aksine yuvarlak dokunmatik alanla değil, doğrudan ekran üzerinden kumanda ediliyor. Bu sayede Mitsubishi iç hacimde daha fazla boş alan elde etmeyi amaçlamış ve bunu da başarmış.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version