Otomobil tarihi boyunca mini modellere olan ilgi hiç düşmedi. Her ne kadar SUV sınıfları artık daha popüler olsa ve büyük araçların sayısı biraz daha artsa da mini otomobiller de gelmeye devam ediyor. Özellikle elektrikli araçlar arasında minik ama çok tercih edilen modeller var. Günümüzü bir kenara bırakıp geçmişe döndüğümüz zaman da yine bazı minik araçların sektörde unutulmazlar arasında girdiğini görebiliyoruz. İşte Morris Mini 1000 Shorty Mega bunlardan birisi.

Ünlü Mini serisinin daha da kısaltılmış versiyonu olarak gelen araç, dönemin en küçük modellerinden biri olarak biliniyor.

Zaten araca baktığımız zaman şunu anlıyoruz ki hala en küçük araçlar arasında yer almakta. İşte kısaltılmış olan bu mini modelin, şimdi yeniden gündemde olduğunu görüyoruz. Öyle ki seriye ait bir araç, yakın zamanda açık attırmaya çıkıyor.

Morris Mini 1000 Shorty Mega Modelini Hatırlayalım

Gerçek bir mini modeli olan serinin özelliklerini de hatırlatmak istiyorum. Yakın zamanda açık arttırmaya çıkacak olan araç, sadece 2.870 mm boya sahip. Birçok aracın dingil mesafesi bu aracın tüm boyu olarak karşımıza çıkıyor.

İki kişilik bir araç olan serinin, dönemine göre motorunun da iyi olduğunu eklemek lazım. Aracın içerisinde 38 beygirlik 1.0 litre 998 cc A-serisi motor bulunuyor. Bu mini motor bile, aracın boyutları düşünüldüğü zaman oldukça yeterli bir performans sunmayı başardı.

Zaten aracın tork değeri de 71 Nm olarak belirlenmiş ve şöyle bir araç için ve dönemi de düşünüldüğü zaman çok iyi değerler.

İşte bu minik canavar yakın zamanda açık attırmaya çıkıyor. Ne kadara satılacak artık o açık arttırmada belli olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version