Bir dizi fragman ve merak uyandırıcı görselin ardından Bugatti, Divo isimli yeni modelini nihayet resmen tanıttı! Her biri 5 milyon Euro ücretle satılacağı açıklanan araba için şimdiden 40 kişi sipariş vermiş durumda. Araba zaten 40 adet üretileceği için Bugatti Divo’yu satın alma niyetiniz varsa üzgünüz, fırsatı kaçırdınız!

Chiron modeli üzerine inşa edilen Divo’da ağırlığı azaltılmış 8.0 litrelik W16 motor yer alıyor. Chiron’da daha çok yüksek hız değeri öne çıkartılırken, Divo’nun manevra ve yol tutuşu değerlerinin arttrıldığı göze çarpıyor. Bugatti Divo’nun maksimum hızının 380 km/s ile sınırlandırıldığını da belirtelim.

Manevra kabiliyeti inanılmaz!

Özel süspansiyon ve direksiyon tesisatıyla manevra kabiliyeti en üst seviyeye çıkarılan arabanın kamber ayarları da optimize edilmiş. Daha hafif jantlar ve karbon fiber intercooler kapağı sayesinde ağırlığı azaltılan arabanın ses sistemi de eskisi kadar ağır değil. Tüm bunlar aracın yol tutuşunu arttıran etkenler arasında yer alıyor.

Bugatti’den yapılan açıklamada yeni Divo modelinin yapılan optimizasyon işlemleriyle Nardo manevra pistini Chiron’dan 8 saniye daha hızlı tamamlayabildiği bilgisi paylaşıldı. Aracı şimdiden satın almış bulunan 40 kişi bundan mutlaka etkilenmiştir.

Daha önce Veyron ve Chiron modellerinde olduğu gibi, Divo modeli de ismini araba yarışlarının henüz yeni başladığı dönemlerde pistlerin tozunu atmış bir yarışçıdan alıyor. 1920’li yıllarda Targa Florio yarışlarında iki kez birinciliği bulunan Albert Divo’nun adı Bugatti‘nin yeni modeliyle yaşatılacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version