Japon otomobil üreticisi Nisssan, 2021 GT-R Premium ve NISMO modellerinin ABD fiyatlarını duyurdu. Buna göre GT-R Premium’un fiyatı 133 bin 540 dolardan başlayacak, NISMO versiyonu içinse müşterilerin 210 bin 740 dolar ödeme yapmaları gerekecek. NISMO, Premium modeline kıyasla bir hayli pahalı.

Premium modelinde 3.8 litrelik DOHC çift turbo V6 motor yer alıyor. F1 vites kulakçıklarına ev sahipliği yapan 6 ileri otomatik şanzımanlı araç 565 beygir güç üretiyor.

Öte yandan Nissan, sınırlı sayıda üretilen bazı özel GT-R’larda kullanılan Bayside Mavisi isimli özel renk tonunun 2021 Premium’da da kullanılabileceğini belirtmiş durumda. Bayside Mavisi, geçen sene görücüye çıkan Anniversary Edition GT-R modeline has bir renk tonuydu.

2021 GT-R NISMO ise Nissan’ın bugüne dek ürettiği en yüksek performanslı model olma özelliğine sahip. Yarışlarda rüşdünü ispatlamış karbon gövde bileşenleri, karbon seramik frenler ve GT3 yarış arabasından ödünç alınan turbosuyla dikkat çeken arabanın V6 motoru tam 600 beygir gücünde.

Dahası da var, sıkı durun: Her bir NISMO’nun motoru, tek bir teknisyen tarafından üretiliyor. Tamamen el işçiliği ve gerçek alın teri söz konusu. Sürüş kalitesini arttıran, virajları daha güvenli almayı sağlayan gelişmiş süspansiyon sistemi de NISMO’lardaki yerini almış durumda.

Brembo’dan tedarik edilen karbon seramik fren sisteminin yanı sıra Recaro deri koltuklar ise cabası. Direksiyonunda süet derinin kullanıldığı GT-R’ın iç mekanında bol miktarda kırmızı renkte iplik kullanılması da dikkatli gözlerden kaçmıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version