Italdesign isimli tasarım stüdyosu tarafından geliştirilen GT-R50 konsept modeli, adına festivaller düzenlenen ve otomobil dünyası için bir efsaneye dönüşen Goodwood dağını sekiz kez tırmanmayı başarmasıyla dikkatleri üzerine toplamıştı. Şimdilerdeyse “Sınırları olmayan bir GT-R” sloganını taşıyan bu konsept araç, Belçika ve Kaliforniya başta olmak üzere dünyanın sınırlı bölgelerinde boy göstermeye hazırlanıyor.

İlk önce Belçika’ya geliyor

Buna göre GT-R50‘nin ilk varış noktası Belçika’daki Spa-Francorchamps yarış pisti olacak. Takvim yaprakları 28 ve 29 Temmuz‘u gösterdiğinde GT-R50, Blancpain GT Serisi Dayanıklılık Kupası‘na katılacak. Hemen ardından bu muhteşem araç ABD’nin Kaliforniya eyaletine kargolanacak ve Pebble Sahili festivallerinde boy gösterecek.

Fiyatı cep yakacak!

23-26 Ağustos tarihleri arasında ise GT-R50, Nissan’ın üst düzeyde temsil edileceği Weathertech Raceway Laguna Seca‘da Rolex Monterey Motorsports Reunion takımı adına yarışacak. Tüm bu yarış pistlerinin ardından Nissan’ın üst düzey performans aracını ana vatanı Japonya’da satışa sunması bekleniyor. Sınırlı sayıda üretileceği tahmin edilen modelin fiyatı ise 1,05 milyon dolar olarak belirlenmiş durumda.

Kaputunun altında yatan 3.8 litrelik V6 motorla 710 beygir güç üretebilen GT-R50 by Italdesign, mevcut GT-R Nismo‘dan çok daha güçlü teknik özellikleriyle dikkat çekiyor. Hatırlanacağı üzere GT-R Nismo 600 beygir güce sahipti.

Eğer seri üretim bandına girerse Nissan en fazla 50 adet GT-R50 üretmeyi planlıyor. Her biri tamamen el işçiliğiyle üretilecek olan araçlar için önceden sipariş verme şartı var.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version